El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Obri a Ibi el primer gran museu del videojoc d'Espanya

Ja no necessites cinc duros per a jugar al Pac Man; ni recórrer al cinema per a recordar Tron. La Fàbrica Rico d'Ibi es converteix aquesta setmana en el primer gran museu del videojoc, amb vora 300 màquines entre recreatives, pinball, videoconsoles i ordinadors. Tots ells disponibles per a jugar. El museu obri les portes al públic aquest dissabte 15 de juny.

Els nascuts abans del canvi de segle poden recordar els seus moments al control d'un jostick; i els nascuts després poden conéixer l'origen dels videojocs als quals juguen. Perquè ara no fa falta eixir de casa per a jugar en la tablet o el mòbil a qualsevol joc, però no fa molt, les reunions eren en els salons recreatius, amb cinc duros cremant-te en la butxaca, i moltes vegades amb tan sols la possibilitat de vore a un altre com es passa pantalla rere pantalla.

La Fàbrica Rico d'Ibi es converteix aquesta setmana en el primer gran museu del videojoc a Espanya. Més de 100 màquines recreatives de les dècades del 70, 80 i 90; però les màquines originals, amb decoració i vinils de cada joc concret. També hi ha ordinadors, videoconsoles i màquines de boles, les conegudes com pinballs. En total, vora 300 màquines, totes enllestides per a jugar una partida.

El preu d'entrada és de 5 euros per als xiquets i 10 euros per als adults per a cadascuna de les sessions. El museu obrirà de moment els dissabtes amb dos sessions, una de matí de 10 a 14 hores; i una altra de vesprada de 16 a 20 hores. Així que el preu dóna dret a quatre hores de joc. L'afluència del museu és de vora 300 persones, així que pràcticament ix a persona per videojoc.

El museu el gestiona l'Associació de Videojocs Arcade Vintage, amb seu en Petrer. El seu director José María Litarte, ha avançat a ARAMULTIMÈDIA que ja treballen en millores, com ampliar l'horari a diumenges o poder adquirir l'entrada de manera anticipada.