El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Obri al centre d'Alcoi la nova oficina de dinamització comercial

L'alcalde Toni Francés i la regidora Vanessa Moltó visiten la nova Oficina de Dinamització Comercial al carrer Sant Francesc 38
Està atesa per 3 funcionaris i oferirà assessorament i informació sobre qualsevol aspecte relacionat amb la vida comercial de la ciutat

Està al carrer Sant Francesc 38, i a partir d'ara serà el punt d'informació i assessorament sobre qualsevol cosa relacionada amb el comerç, com llicències d'obertures, subvencions i ajudes o plans i accions comercials locals. La regidora de comerç Vanessa Moltó diu que és fruit del treball conjunt i unànime de la Mesa del Centre, i una mostra més de l'aposta del govern per la dinamització del barri.

Està al carrer Sant Francesc número 38, on antigament hi havia una llibreria. L'Ajuntament ha invertit 90.000 euros en la rehabilitació i adequació del local, on ja treballen 3 funcionaris per atendre consultes. És una de les iniciatives que han eixit del treball conjunt de la Mesa del Centre, i que vol potenciar el moviment de persones per aquest carrer.

Ací s'ha traslladat el Departament de Comerç municipal, que és l'encarregat de, per exemple, el Pla d'Acció Comercial o les ajudes a entitats. La regidora de comerç Vanessa Moltó explica que l'any passat passaren per l'antiga oficina de comerç un centenar d'emprenedors amb dubtes relacionats amb el sector comercial o de serveis, i "eixe trànsit de gent també ajudarà a la revitalització del centre". L'alcalde Toni Francés confia que aquesta oficina es convertisca en un "punt d'informació de qualsevol actuació per a dinamitzar el centre", com pot ser llicències d'obertura, subvencions per a rehabilitacions o altres tipus d'accions.

 

L'aposta pel centre

La regidora Vanessa Moltó assegura que aquesta oficina és fruit de la "línia clara i definida de la Mesa del Centre", però diu que no és l'única acció ni l'única regidoria que treballa per la dinamització del nucli històric, perquè assegura que és "una aposta d'aquest govern". Així, Vanessa Moltó ha volgut "recordar totes les accions que s'han fet al centre", i ha enumerat tota una sèrie d'accions que s'han fet en aquest sentit. La regidora diu que s'ha firmat un conveni amb el CADA i s'ha posat en marxa el nou Palau de Justícia. També assegura que s'han fet actuacions a espais i solars com en el Forn Morú, el solar del Partidor o la placeta de les Eres, i que pròximament s'actuarà en els carrers Sant Jaume i Verge d'Agost. Inclou també les obres al pont de Sant Jordi i el Viaducte, així com l'asfaltat en Santo Tomás, o la restauració i posada en marxa de fonts i sortidors. "Dins del projecte Smart City està treballant-se en un nou sistema per a regular aparcaments al centre", diu Moltó, qui també recorda "l'obertura de l'oficina PROP; les obres que ja estan en funcionament per a una nova seu de la policia nacional; el conveni amb la cambra de comerç pel qual tindrem un mòdul de magisteri; més espais expositius com la Llotja, la nova Biblioteca de Tirisiti o el Casal del Nadal; actuacions d'accessibilitat al País Valencià i Mossén Torregrosa; el programa ARRUS; les bonificacions al 85 per cent en l'impost de construccions al centre; la bonificació de les taxes entre el 50 i el 100 per cent per l'obertura de nous locals; la recuperació de la gespa al Parterre, l'adequació del passatge de Sant Agustí i la plaça de Dins.; les ajudes INMPULS que prioritzen iniciatives la centre; nous esdeveniments com la Fira Modernista o les noves rutes; congressos que es porten a l'espai nou com és l'Àgora; el parc de Tirisiti i l'adequació de la Glorieta per a diferents esdeveniments, amb un quiosc; les ajudes al patrimoni històric o la il·luminació nadalenca".