El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Obri el dècim punt de recàrrega elèctrica per a vehicles, el primer de recàrrega ràpida

En 30 minuts carrega el 80 per cent de la bateria del vehicle. És el dècim ara mateix a la ciutat i d'ací poc s'instal·laran tres més a Entença. El regidor Manolo Gomicia "segurament serem la ciutat de la província amb més punts de recàrrega elèctrica".

A l'avinguda Hispanitat 79 d'Alcoi, just al final, s'ha posat en funcionament un nou punt de recàrrega elèctrica per a vehicles, el primer de càrrega ràpida: amb 50 quilovats permet carregar el 80 per cent de la bateria en 30 minuts.

Amb aquest, ja són 10 els punts de recàrrega elèctrica per a vehicles que hi ha a Alcoi. I d'ací poc s'instal·laran 3 més en Entença. El regidor de mobilitat Manolo Gomicia diu que "segurament serem la ciutat de la província amb més punts de recàrrega elèctrica i més inversió en col·laboració amb l'IVACE en aquests tipus de projectes". Des de la regidoria calculen que entre 100 i 150 cotxes es carreguen cada mes en aquests punts, molts d'ells gent de fora que treballa a Alcoi i aprofita l'horari laboral per a carregar el cotxe. Cal tindre en compte que ací no s'inclou els punts de recàrrega particulars o els que ofereixen determinades empreses privades.

Aquest punt en concret ha estat subvencionat al 80 per cent per l'IVACE, l'institut valencià de la competitivitat, que ha aportat 27.000 euros. La directora de l'IVACE Júlia Company diu que forma part de l'aposta de la Conselleria d'Economia Sostenible per aconseguir una mobilitat més neta, "amb vehicles no contaminants i silenciosos, i és fonamental comptar en una xarxa de punts de recàrrega perquè això ajuda als ciutadans a véncer la barrera a la compra del vehicle elèctric"

A més, Company assegura que s'han aprovat totes les peticions de l'Ajuntament alcoià per a rebre subvencions a projectes que busquen l'eficiència energètica, i així s'han destinat vora 200.000 euros en diferents iniciatives. Ací s'inclou els 4 punts de recàrrega elèctrica als polígons, millores en el col·legi Horta Major, el canvi de l'enllumenat en l'avinguda d'Elx, o l'adquisició de vehicles elèctrics per a ús municipal.