El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Obri el primer aparcament intel·ligent de bicicletes a Alcoi

Està a l'avinguda del País Valencià i es pot accedir a ell mitjançant l'aplicació PVerde, disponible per a totes les plataformes

Ja no cal patir per deixar-se la bici al carrer. En el centre d'Alcoi, en l'avinguda País Valencià, s'ha posat en marxa el primer aparcament intel·ligent (i de pagament) d'Alcoi. Té una capacitat per a 40 bicicletes, i ofereix a més els serveis de reparació, unflat de rodes o taquilles. És una proposta innovadora de l'empresa alcoiana Up2City.

Funciona les 24 hores, qualsevol dia de l'any, i compta amb videovigilància, així que la teua bicicleta està segura i assegurada fins i tot si la deixes sense cadenat. Caben 40 bicicletes, i es pot triar entre dos abonaments: un amb plaça fixa i altre amb una plaça en rotació (que pots trobar lliure o no). A més a més compta amb altes serveis afegits, com un lloc on unflar rodes o fer reparacions, així com taquilles per als usuaris. Tan sols cal descarregar-se l'aplicació Pverde, disponible en totes les plataformes, i donar-se d'alta amb un dels dos abonaments. Després, ja pots deixar la bici aquest aparcament de l'avinguda del País Valencià.

Lalo Blanes és el gerent d'Up2City, l'empresa encarregada d'aquest aparcament intel·ligent. Considera que cal apostar per la mobilitat sostenible però "a través de la bicicleta privada". I per a potenciar açò posen en marxa aquest aparcament intel·ligent, que cobreix una de les primeres demandes dels ciclistes urbans.

El conseller d'economia Rafa Climent ha visitat l'aparcament en el seu primer dia, també jornada de portes obertes per donar-lo a conéixer. Considera que es tracta d'un "projecte innovador" que aposta pel "canvi d'hàbits" de les persones. Climent explica que un projecte que aposta per la mobilitat sostenible es mou en tres esferes: la rendibilitat econòmica, la part que busca un canvi en la societat, i l'aspecte mediambiental "perquè hem de deixar la natura millor que l'hem trobada". Climent assegura que aquest aparcament compleix amb les dos segones i confia que en un futur també ho faça en la primera.

La posada en marxa d'aquest primer aparcament intel·ligent per a bicicletes ha generat molta expectació, i a la presentació han assistit polítics comarcals de diferents partits, entre ells la diputada en les Corts Rosa García.