El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Obrin les escoletes municipals d'Alcoi per a garantir la conciliació laboral

Alberto Belda, regidor d'educació: "Segur que aquestes setmanes de reobertura ens serviran també de guia per al nou curs que ens espera al setembre".

Tots els alumes que ho han sol·licitat han sigut admesos, i des d'aquest mateix 22 de juny, 69 xiquets d'entre 0 i 3 anys han tornat a les escoletes municipals alcoianes. Una mesura que ajuda a conciliar després dels mesos complicats viscuts. L'Ajuntament assegura que Alcoi és un dels pocs municipis valencians que han pres aquesta mesura.

Des d'aquest mateix 22 de juny i fins al 24 de juliol, les tres escoletes municipals d'Alcoi han tornat a reobrir les portes per atendre un total de 69 xiquets que ho han sol·licitat. Els centres tenen un pla amb mesures sanitàries especials, que s'ha traslladat també a les famílies. Així, s'ha baixat la ràtio per aula però s'ha mantingut a tot el professorat. Es netejarà i desinfectaran les instal·lacions al llarg del dia, es prendrà la temperatura als menors abans d'entrar, i no es permetrà l'accés dels pars a l'edifici.

Les tres escoletes són la de Batoi, amb 26 xiquets; la de la Zona Nord amb 27; i el Jesuset a Oliver amb 16Alberto Belda, regidor d'educació, assegura que "som una de les poques ciutats de la Comunitat que ha obert els centres municipals d'educació infantil, i ho fem amb l'objectiu de donar resposta en allò que està a les nostres mans, a la conciliació familiar de les alcoianes i els alcoians però també per oferir espais adequats, amb activitats i zones a l'aire lliure per afavorir el creixement saludable de les nostres xiquetes i xiquets de 0 a 3 anys que han sigut un dels que més han patit el confinament en els seus domicilis".

Belda agraeix personalment "la implicació i dedicació de totes i tots els treballadors de les escoles infantils municipals en aquesta reobertura" qui, assegura, han treballat de valent. A més, està convençut que l'experiència d'aquestes pròximes setmanes "ens serviran també de guia per al nou curs que ens espera al setembre".