El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Obriran les filaes d’Alcoi pròximament?

Restaurant / Imatge lliure

Amb les noves mesures fixades per la Generalitat, els casals festers (filaes) podran obrir al 75% amb totes les garanties per al consum de menjar o beguda en els pròxims dies.

Els Moros i Cristians s’han ajornat fins a 2022 a Alcoi, però la Festa va molt més enllà. La Generalitat ha anunciat que “les seus festeres podran obrir amb un aforament de fins al 50% per al consum de menjar o beguda”. L’Associació de Sant Jordi (ASJ), de moment, no ha rebut confirmació oficial per part del Consell i esperen la publicació de noves mesures al DOGV.

Rectificació amb les noves mesures oficials: Les filaes podran obrir al 75% del seu aforament

Alguns dels conserges amb servei de restauració i esdeveniments han obert al públic en les últimes setmanes malgrat estar dins d’una seu festera. Aquests han obert les portes i han realitzat una activitat de restauració sota la seua responsabilitat, ja que estan en l’interior d’una seu festera com són les filaes, siga quina siga la seua tipologia.


Amb les noves mesures fixades per la Generalitat, els casals festers (filaes) podran obrir al 75% amb totes les garanties per al consum de menjar o beguda. Fins ara, només estaven operatives per a realitzar tràmits purament administratius. El màxim estament fester d’Alcoi, l’ASJ, no es pronunciarà fins que aparega al DOGV i està a expenses de donar informació oficial. L’horari d’obertura i tancament passa a mans dels respectius ajuntaments.


D’altra banda, la Generalitat també “recomana continuar amb la mascareta en espais a aire lliure que no siguen platges o espais naturals”.