El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Obsequi de llibres, debats, contacontes i presentacions. Repasem tota la programació del dia del llibre en Alcoi

Raül Llopis (centre) mostra el desplegable de l'obra 'Zenit entre muntanyes'.

El calendari ha volgut que Alcoi puga celebrar aquest 23 d'abril el dia del llibre, el qual, més enllà de ser el dia amb què es commemora al Sant Patró d'Alcoi, també recorda la mort de Cervantes i Shakespeare. Així doncs, entre el dia 23 i 26 d'abril Alcoi acollirà una sèrie de presentacions de llibres d'autors com Francesc Ferrando o Joan Benestiu; també sessions de contacontes, tallers i debats literaris. D'altra banda, aquells que compren algun llibre el 23 d'abril rebran com a obsequi l'obra 'Zenit entre muntanyes', una edició especial amb motiu dels 60 anys de l'Agrupació Fotogràfica Alcoiana.

Fins a 2.000 exemplars d'aquesta obra s'han editat per a l'ocasió, gran part dels quals s'obsequiaran a tots aquells que facen ús de les llibreries alcoianes durant el dia del llibre. Es tracta d'un recull de 96 fotos, obra de 25 fotògrafs de l'Agrupació Fotogràfica Alcoiana, que immortalitzen diferents indrets d'Alcoi. Les instantànies han sigut editades en blanc i negre i abasten des de la dècada dels 80 fins a l'actualitat. L'obsequi anirà acompanyat d'un 10% de descompte en la compra de qualsevol llibre.

Programació

Quant al conjunt d'activitats, la programació s'enceta el dimarts 23 amb la presentació del llibre 'Alcoi i la Revolució Filipina: el periodista Santiago Mataix', professional de la informació alcoià mort en 1918 i que va documentar la Guerra de Filipines. Tindrà lloc a les 19,45 h a l'Aula Joan Valls del Centre Cultural Mario Silvestre.

Per al dia 24 es durà a terme un taller pràctic sobre el BIVIA, portal del Patrimoni Documental d'Alcoi. Tindrà lloc també a l'Aula Joan Valls entre les 17.30 i les 19.30 h. Aquest mateix dia tindrà lloc una sessió de contacontes a la biblioteca Tirisiti, a càrrec d'Anbelú Teatre a les 18 h; i una hora més tard, a la llibreria Detroi Llibres, la presentació del llibre 'Serem Atlàntida', de Joan Benesiu.

El dijous 25 a les 20 h al Centre Cultural Mario Silvestre es presentarà l'obra 'Águila y serpiente', de Francesc Ferrando; mentre que el dia 26 a les 19 h en l'aula Joan Valls es presenta 'La meua pau', de Vicente Magraner Ripoll.