El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ocupació estable, salaris justos i més protecció social, reivindicacions per a l'1 de maig a les comarques centrals

Tomás Sánchez i Raül Alcocel a la presentació de l'1 de maig a CCOO / AM
La manifestació convocada per UGT i CCOO a les comarques centrals comença a Alcoi a les 11:30 h des del parc de l'Alameda davant de l'antic Col·legi de Sant Roc

Raul Alcocel, responsable d'organització de CCOO Comarques Centrals, ha afirmat que ara més que mai cal reivindicar i eixir al carrer perquè "l'actual crisi-estafa és símptoma de que caminem cap a una societat desenvolupada". Tant CCOO com UGT animen a tothom a participar en "aquest dia de festa però també de reivindicació". ARAMULTIMÈDIA oferirà un vídeo de l'acte amb els protagonistes

"L'1 de maig és un dia de festa, però també de reivindicació". Com cada any, Alcoi acull una de les moltes manifestacions que hi ha al País Valencià per reivindicar el dia dels treballadors i treballadores. Amb el lema "No hi ha excuses", les reivindicacions principals són aconseguir una ocupació estable, uns salaris justos i més protecció social. L'acte arranca al pati sindical, ubicat a l'Alameda d'Alcoi, amb un esmorzar popular a les 10:30 h. A continuació, a les 11:30 h la manifestació eixirà cap al pont de Maria Cristina, Cervantes, País Valencià, Sant Llorenç, fins a arribar a la Plaça d'Espanya on es llegirà un manifest reivindicatiu. ARAMULTIMÈDIA oferirà un vídeo de l'acte organitzat pels sindicats UGT i CCOO amb els protagonistes.

Raul Alcocel, responsable d'organització de CCOO Comarques Centrals, ha afirmat que ara més que mai cal reivindicar i eixir al carrer perquè "l'actual crisi-estafa és símptoma de que caminem cap a una societat desenvolupada". Alcocel també ha exposat que mai s'havia donat una situació com aquesta on hi ha "pobresa laboral", és a dir, gent que treballa i és pobra alhora, segons els sindicats.

També ha fet una crida a "millorar el diàleg social i la negociació  col·lectiva", perquè, segons Alcocel, "els sindicats no concebien que la patronal demane un augment del salari mínim de només un 1%". Tant CCOO com UGT animen a tothom a participar en "aquest dia de festa però també de reivindicació". Aquest any l'1 de maig és encara més especial perquè se celebra el centenari del naixement del poeta alcoià Joan Valls.

Dia Internacional de la Salut i Seguretat en el Treball

Aprofitant la presentació dels actes de l'1 de maig a la seu de CCOO a Alcoi, Tomás Sánchez, d'UGT, ha recordat que aquest 28 d'abril és el dia Internacional de la Salut i Seguretat en el Treball. Ha donat algunes xifres a la Comunitat Valenciana a 2016 sobre malalties professionals, com per exemple que han augmentat respecte a 2015 en 276 casos.

En un comunicat conjunt dels sindicats destaquen que "segueixen denunciant l'infradeclaració de càncers d'origen laboral, ja que les estimacions més conservadores situen en 900 casos el nombre de nous diagnòstics anuals de càncer al País Valencià  atribuïbles a exposicions laborals, els quals les Mutues només han comunicat 1 aquest any".