El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Oferir sòl industrial mancomunat. Proposta de Guanyar Alcoi en matèria de creixement econòmic

Accés al polígon Cotes Baixes.

"Des de Guanyar Alcoi s'aposta per una alternativa industrial adaptada a les necessitats, on el centre ha d'estar a cuidar del que tenim i potenciar-ho" assegura el número 4 de la plataforma, Mauro Colomina.

La plataforma ciutadana proposa un projecte de planificació comarcal on la "la preservació del medi siga compatible amb el desenvolupament econòmic i industrial". Amb aquesta planificació defensen l'oferiment de sòl industrial mancomunat per aprofitar sinergies entre l'administració local i autonòmica, així com potenciar els polígons amb sòl inutilitzat.

"Des de Guanyar Alcoi s'aposta per una alternativa industrial adaptada a les necessitats, on el centre ha d'estar a cuidar del que tenim i potenciar-ho" assegura el número 4 de la plataforma, Mauro Colomina. El candidat ha volgut eixir al pas del missatge d'incompatibilitat entre el creixement i la preservació del medi que "està llançant-se des d'algun sector de l'àmbit empresarial de les nostres comarques".

"Eixe debat ja està superat afortunadament i hem de deixar enrere els anys on se sacrificava el medi en favor de beneficis a curt termini que no reporten benestar i posen en perill el desenvolupament futur. A tots ens ve al cap el cas de Serelles", recorda Colomina. És per això que defensen una planificació a llarg termini, amb un creixement sostenible que permeta gaudir els veïns d'Alcoi i les futures generacions de l'entorn natural de la comarca.

Zones LIC i ZEPA 

Respecte a les zones de protecció dels parcs naturals, englobats a la xarxa ecològica europea Natura 2000, la portaveu del grup municipal Guanyar Alcoi, Estefania Blanes, ha estat defensant que "creiem urgent regular les zones LIC (Lloc d’Interés Comunitari) i ZEPA (Zones d’Especial Protecció de les Aus) que vénen arreplegades a la Xarxa Natura 2000 i que a dia de hui des del govern autonòmic no es disposa de normativa al respecte". Aquestes reivindicacions de la portaveu s'engloben dintre de les al·legacions que ha presentat Guanyar Alcoi al Pla General Estructural.