El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Onil es preparara per a les seues festes de Moros i Cristians

Festes a Onil en 2022, imatge de l'associació de comparses de Moros i Cristians 'Mare de Déu de la Salut'

Onil celebra les seues festes del 22 d'abril a l'1 de maig en honor a la Mare de Déu de la Salut.
 

Tot comença el 22 d'abril amb la Nit de les Fogueres, fins als dies grans de festa al voltant de l'Entrada del dia 28 d'abril.

Queda no res per a celebrar a Onil uns Moros i Cristians que es preveuen molt populars i festius, com està passant en totes les festes en este 2023 que se celebren amb total normalitat i amb gran afluència de visitants.

El pròxim dissabte 22 d'abril serà la Nit de les Fogueres, amb una cercavila com a benvinguda de les festes a les 19 hores, i l'encesa de fogueres en diferents punts del poble a les 22 hores.

L'endemà, diumenge 23 d'abril, és el dia de la patrona, la Mare de Déu de la Salut, amb la processó des de l'ermita fins a l'església, i amb salves d'arcabús a l'entrada del poble i a l'arribada al temple. I de vesprada a les 20 hores tindrà lloc l'Ofrena de flors a la patrona en el poliesportiu.

A continuació, els tres dies de danses, 24, 25 i 26 d'abril, amb danses totes les vesprades a la plaça Major. Per a continuar amb el dia de l'Olleta, una divertida nit en què els festers fan una desfilada d'humor com a prèvia de l'Entrada que serà el dia 28 d'abril.

Així, divendres 28 és el dia de l'Entrada a Onil, amb la interpretació dels himnes, la 'moguda de bandes', i la desfilada de comparses i càrrecs a parir de les 17 hores. Els dos següents dies són els dels trons, amb les diferents batalles de conquesta i reconquesta, i que conclouen amb una gran desfilada de càrrecs. Per finalment acabar l'1 de maig amb l'últim dia de festes i l'acomiadament a la patrona.