El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ontinyent acollirà una partida espectacular de Copa 2 de raspall

Iván Esparza amb el regidor d'esports Óscar Borrell
  • Iván-Ibiza front Néstor i Pablo
  • Abans hi haurà una matinal del Club de Pilota d'Ontinyent

Serà a les 11.30 i enfrontarà a la parella Iván i Ibiza, representant a l'Ajuntament d'Ontinyent davant el duet Néstor i Pablo, actuals campions de la Copa A, però que per lesions han estat relegats a la Copa 2. El trinquet d'Ontinyent tornarà a viure una gran festa d'una modalitat esportiva en auge a la capital de la Vall d'Albaida.

El trinquet d'Ontinyent tornarà este diumenge a convertir-se en un dels epicentres de la Pilota valenciana amb la celebració d'una partida de la Copa 2 de Raspall que enfrontarà, a les 11.30 hores, a la parella formada per l'ontinyentí Iván Esparza i Ibiza, representant a l'Ajuntament d'Ontinyent, front a Néstor i Pablo Un envit ple de curiositats. Una d'elles fa referència a la parella rival del duet Esparza-Ibiza, ja que Néstor i Pablo són els actuals guanyadors de la Copa 1, la competició més professional, curiosament representant a l'equip de l'Ajuntament d'Ontinyent i que per circumstàncies es troben competint en la Copa 2. Segons comenta el regidor d'esports d'Ontinyent, Óscar Borrell "Nestor i Pablo han estat relegats a la copa 2 perquè han patit lesions al llarg de l'any, una miqueta com passa a la lliga anglesa de futbol on els futbolistes que han patit alguna eventualitat greu comencen jugant amb els seus filials per recuperar-se i agafar ritme".
Unes dades que fan preveure un gran espectacle sobre les lloses del trinquet del Poliesportiu Municipal d'Ontinyent així com a les grades, com ja va ocórrer en la partida de copa 1 celebrat a la capital de la Vall d'Albaida el 13 de setembre. Des de l'Ajuntament es recorda que l'espectacle esportiu ha d'anar acompanyat de les mesures sanitàries adients.

Matinal de pilota prèvia a la partida


Prèviament a la partida, el club de Pilota d'Ontinyent ha organitzat una matinal que començarà a les 10.30 amb diverses partides entre components de l'escola que donarà pas a la presentació dels equips que conformen l'escola. Un total de 20 que demostra l'auge d'aquesta modalitat esportiva a Ontinyent. El secret d'este bon moment de la pilota té un nom propi, Iván Esparza. "Té molt a veure amb ell i el fet de ser una figura d'aquest esport. Cal no oblidar que l'any passat va arribar a les semifinals de l'individual, com si fos el Roland Garros, i enguany tornarà a jugar eixe torneig a novembre. Per tant, hi ha afició gràcies a Iván. Era una escola que hem recuperat, tenim a Iván com a monitor i un altre pilotaire de Fontanars que és llicenciat en FCAFE. En definitiva, gent professional que està al club de Pilota. S'ha potenciat el club i fins i tot hi ha xiquetes" explica un Óscar Borrell que invita als aficionats i ciutadania en general a donar-se cita al trinquet demà diumenge no sols per veure una partida que es preveu atractiva sinó també perquè aquest esport "és un joc molt noble i molt valencià". El preu de l'entrada costarà 5 euros i la recaptació anirà íntegra al club de Pilota d'Ontinyent.