El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ontinyent acull des de dilluns la vacunació massiva de 16 municipis de la Vall d'Albaida

L'alcalde Jorge Rodríguez comprovant tot el dispositiu de vacunació.
  • A més de la població d’Ontinyent, es vacunarà a la ciutat a la població d’Agullent, Albaida, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Benissoda, Bufali, Carrícola, El Palomar, Alfarrasí, Benissuera, Guadassèquies, Montaverner, l'Olleria, Sempere, Aielo de Malferit i Fontanars dels Alforins.

L'Alcalde Jorge Rodríguez i personal sanitari ultimen els detalls del dispositiu a la Sala Gomis.

La Sala Gomis d’Ontinyent serà punt de vacunació massiva a la comarca de La Vall d'Albaida des d'aquest dilluns 19 d’abril, segons confirmaven a l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez la Secretaria Autonòmica de la Conselleria de Sanitat, Concha Andrés, i la Gerent del Departament de Salut, Marga Llaudes. Aquest divendres de vesprada tècnics del departament i el propi alcalde amb tècnics municipals repassaven alguns dels últims detalls del que serà la vacunació massiva a la ciutat.

L’alcalde destacava que “és una molt bona noticia tant pel que comporta que per fi tingam més dosi per a vacunar a la Comunitat Valenciana, com també perquè aquest punt evitarà desplaçaments més llargs a moltes persones tant d’Ontinyent com de la comarca”, manifestava. Cal destacar que a més de la població d’Ontinyent, es vacunarà a la ciutat a la població d’Agullent, Albaida, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Benissoda, Bufali, Carrícola, El Palomar, Alfarrasí, Benissuera, Guadassèquies, Montaverner, l'Olleria, Sempere, Aielo de Malferit i Fontanars dels Alforins.

Segons s’ha confirmat des del Departament de Salut, s’administrarà en primer lloc aquest dilluns i dimarts la vacuna a persones d’entre 60 i 65 anys (començant per les nascudes als anys 1958,1959 i 1960) i també a persones de 79 a 70 anys que encara estaven pendents de vacunar-se. Les persones seran citades mitjançant SMS en el que constarà els 3 ultims números del SIP; punt de vacunació, día i hora de la cita; data per a segona vacunació i enllaç amb informació de la vacuna que rebran.

Des del Departament de Salut s’ha indicat que en principi les vacunacions seran dilluns en horari de 10:30 a 20:30 i dimarts de 8:30 a 20:30 de cada setmana, ampliant-se els dies de vacunació setmanal a mesura que es compte amb més vacunes. De la mateixa manera, s’ha pregat a la ciutadania anar a l’hora indicada i no abans, per evitar aglomeracions.

Cal recordar que el consistori ontinyentí va oferir temps arrere tots els espais municipals necessaris, així com els mitjans materials i humans de competència municipal, per tal de dur a terme esta campanya de vacunació. Finalment es determinava com a espai idoni la Sala Gomis, en l’adequació de la qual per a la vacunació l’Ajuntament inverteix al voltant de 20.000 euros.