El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ontinyent celebrarà el Dia Internacional dels Museus amb una ruta sobre “Untinyan al període Andalusí”

La ruta recorrerà el barri de la Vila
  • La ruta consistirà en un recorregut pel nucli històric de La Vila buscant les petjades que varen deixar els quasi nou segles de presència andalusí a la ciutat:

L’Ajuntament d’Ontinyent celebrarà aquest diumenge el Dia Internacional dels Museus amb una ruta guiada sobre “Untinyan al període Andalusí”.

El recorregut, organitzat per la regidoria de Turisme de manera coordinada amb la regidoria de Museus, inclourà un recorregut per La Vila i la visita al Museu Fester i el MAOVA.

La regidora de Turisme, Sayo Gandia, explicava que “la ruta consistirà en un recorregut pel nucli històric de La Vila buscant les petjades que varen deixar els quasi nou segles de presència andalusí a la ciutat: carrers, toponímia, camins, hortes, sèquies, gastronomia i costums; es coneixerà qui eren i com varen arribar, quin era el seu sistema de vida i quantes coses ens queden hui, que són més de les que ens pensem”. Per últim, es visitarà dos museus relacionats: el MAOVA on es coneixeran restes arqueològiques de aquella època; i el Museu Fester, dedicat a la festa inspirada en aquell passat no tan llunyà.

La ruta s’inclou en el calendari de visites guiades organitzat per la regidoria de Turisme per "descobrir Ontinyent tot l’any", i que a les properes setmanes inclourà rutes com “El bosc encantant, marxa senderista per gamellons"; la visita teatralitzada “La Duquesa d’Almodóvar, una dona avançada al seu temps”; “les hortes históriques, passeig natural”; i una “ruta nocturna de llegendes, mites i miracles". La regidora recordava que es pot ampliar la informació o concretar inscripcions posant-se en contacte amb la Tourist Info d’Ontinyent (ubicada al  Palau de La Vila) al telèfon 962916090 o per correu electrònic a ontinyent@touristinfo.net.