El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ontinyent és la primera parada de l’exposició itinerant de la UV sobre la Ruta de la Seda

Moment de l'exposició
  • L'exposició acull 21 pannells la influencia de la seda en la historia i cultura valencianes entre els segles XV i XIX.

L’alcalde visita una mostra que exposa en 21 pannells la influencia de la seda en la història i cultura valencianes entre els segles XV i XIX.

Ontinyent ha estat escollida per la Universitat de València per a ser la primera parada fora de la ciutat de València de l’exposició itinerant “La participació valenciana en la Ruta de la Seda. Història, paisatge i patrimoni” que exposa en 21 pannells la influencia de la seda en la historia i cultura valencianes entre els segles XV i XIX.

L’exposició, fruit de la col·laboració entre el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de UV, l’Agència Valenciana de Turisme i Caixa Popular, es podrà visitar en la Casa de Cultura d’Ontinyent fins al proper 3 de maig. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, participava aquest dimecres junt als regidors Àlex Borrell (Cultura) i Óscar Borrell (Educació); el Vicerrector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla; i el director del Campus d’Ontinyent, José Cantó, d’una visita guiada pel Comissari de la Mostra, Ricardo Franch,  Catedràtic d’Història Moderna de la UV.

Jorge Rodríguez destacava el fet “que Ontinyent haja estat acollida per obrir la itinerància d’esta mostra, que ens permet per una banda seguir recuperant la possibilitat de gaudir presencialment de la Cultura; i per altra fer possible que la UV continue amb la seua tasca de transferència de coneixement, en aquest cas per parlar-nos de la importància de la seda per a la Comunitat Valenciana en general i també per a una ciutat com la nostra tan vinculada al sector tèxtil”, explicava.

El Comissari de l’exposició, Ricardo Franch, explicava que els pannells inclouen textos, fotografies, plànols i gràfiques “que mostren la importància de la seda en el període d’estos 400 anys als quals érem la principal zona productora de fibra de seda a Espanya, cosa que ha influït en aspectes de la societat actual com l’agricultura de regadiu, en l’estructura de les vivendes, en moltes tradicions o en la indumentària típica valenciana.

El Vicerrector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, explicava que “tras haver-se mostrat el mes passat al Jardí Botànic de la Universitat de València, hem triat Ontinyent com a primera capital de comarca on esposar esta exposició, que posteriorment desplaçarem a Requena, Llíria, Gandia, Alzira o Alaquàs”. Hermosilla destacava que la cultura de la seda valenciana “era una gran desconeguda i pensarem que pagava la pena fer esta exposició, que ampliarem amb un catàleg i un audiovisual”, avançava.