El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Óscar Borrell, Regidor d'Educació i Esports d'Ontinyent

Óscar Borrell

“Ontinyent i les comarques d’interior han de tenir punt de referència per al 2n Pla Vacunació Professorat”

La darrera setmana haguera tingut que ser la setmana de la vacunació en la semana de no-falles. Ha estat una llàstima que finalment també s’ha convertit en la setmana de la no-vacunació.

Com ja vaig exposar en el Plenari de l'Ajuntament d’Ontinyent el personal dels centres educatius havia de ser prioritari com també ho ha de ser el personal de l’educació no formal i d’oci educatiu. Si pogueren vacunar ara a totes les i els monitors de Juniors, Scouts, Moviment Juvenil s’assegurariem que en estiu es pogueren fer campaments i això seria una gran noticia. També vam proposar que es pogueren vacunar tots el personal professional dels centres d’idiomes, acadèmies, escoles de música que atenen a una gran part de la població en una educació no formal però bàsica i necessària en el desenvolupament dels xiquets i xiquetes.

Davant aquest fet, les Conselleries d’Educació i Sanitat han de refer els plans de vacunació del professorat fent el 2n Pla Vacunació Professorat. Així ho ha expressat el Conseller Vicent Marzà i el SA Miguel Soler publicament. Aleshores després d’aquest anunci l'Ajuntament d'Ontinyent ha enviat una carta per a que el 2n Pla Vacunació Professorat tinguen en compte totes les comarques d’interior que van oblidar en el 1r Pla de Vacunació del Professorat. Ja sabem el que estava previst i que havia causat un gran malestar a la comunitat educativa d’Ontinyent, Vall d’Albaida i totes les zones que anomenen la “Espanya Vaciada”.

Aquesta sensació en la població de marginació i arraconament dels habitants de la Vall d'Albaida per part de la Generalitat pot esmenar-se amb el 2n Pla de Vacunació del Professorat en el qual es podran utilitzar totes les dependències que s’han posat a disposició de la Generalitat i s’han aprovat. A la Vall d’Albaida fins a 10 punts de vacunació que estaran en marxa en abril (data del 1r Pla Vacunació General i del 2n Pla Vacunació Professorat)

Malestar a Ontinyent  

La ciutat d'Ontinyent i el seu Consell Escolar Municipal ja va mostrar el malestar perquè havien de fer desplaçaments innecessaris suposant un cost extra al professorat (hi ha centres que havien llogat autobusos) i afectant el normal desenvolupament de l'activitat docent als centres educatius, amb el trastorn afegit a l'alumnat i les famílies. Amb les dades publicades l'afectació podria arribar a ser de 3.000 alumnes que no podrien anar al centre a fer ús de les instal·lacions un dimecres de vesprada lectiu.

Com a bons educadors que hem d’avaluar el que fem, ara és l’hora d’una adaptació curricular en el 2n Pla Vacunació del Professorat per que es replantege la vacunació massiva i s'incloga un punt de referència per a la immunització del professorat de la Vall d'Albaida als punts de vacunació massiva general. Hem de ser conscients que deixar sense punt de referència de vacunació a la comunitat educativa d'Ontinyent i de la Vall d'Albaida, així com d'altres comarques de l'interior de la Comunitat Valenciana, deixa en mal lloc les polítiques que des de la Generalitat Valenciana estan posant-se en marxa contra el despoblament dels territoris de l'interior. En eixe sentit, reiterem la necessitat d'un replantejament del pla de vacunació del professorat per incloure, un punt d'immunització en la ciutat d'Ontinyent, on el seu Ajuntament ha manifestat la seua disposició a facilitar a la Generalitat qualsevol instal·lació municipal per acollir la vacunació contra la covid-19 tant de la comunitat educativa com de la població en general.

  • El professorat haurà de desplaçar-se a Xàtiva per vacunar-se