El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ontinyent impulsa la hostaleria, cultura i esport amb el 'Queda't a casa'

  • Actuacions esportives i musicals en streaming
  • Es publicarà un llistat d'establiments que oferiran menjar a domicili, una iniciativa que inclou «l’Hostaleria d’Ontinyent t’ho porta a casa»

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyats de regidors dels diferents grups polítics, Ontinyentpresentava aquest dijous el nou programa anticovid «Queda’t a casa», per fomentar que la ciutadania es quede al seu domicili al temps que s’impulsa l’activitat econòmica a l’hostaleria, la cultura i l’esport, sectors que s’han vist greument afectats per les últimes restriccions autonòmiques en la lluita contra la Covid-19.

Jorge Rodríguez destacava la necessitat de redoblar  esforços, augmentar encara més la prevenció i sobretot, demanar a la població que es quede a casa i evite al màxim els contactes socials».  Davant esta situació, des de l’Ajuntament s’ha creat Queda’t a Casa, «un programa amb el qual volem acompanyar a la ciutadania en estos dies tan durs i, al mateix temps, ajudar a sectors  que estan en una situació delicada».

 

En la part relativa a l’hostaleria «Queda’t a Casa» inclou la iniciativa «l’Hostaleria d’Ontinyent t’ho porta a casa», que es posa en marxa des de l’Ajuntament en coordinació amb l’associació d’hostelers AHVAL. Amb ella es difondrà a les xarxes socials municipals i als mitjans de comunicació un llistat amb el contacte i dades dels establiments que estos dies ofereixen el servei de menjar a domicili, llistat que es podrà consultar també mitjançant un QR o accedint a la web municipal, on s’ha activat un banner. Des d’AHVAL, el seu vicepresident, José Gómez, tenia paraules d’agraïment per a l’Ajuntament «per la seua sensibilitat i ajuda» i feia una crida a la ciutadania a  seguir gaudint de l’ampla oferta d’hosteleria a la ciutat.

 

La segona part de la campanya, relativa a la cultura, inclou la represa de «OntiFest», el cicle de concerts en streaming impulsats des de l’Ajuntament durant el confinament de 2020, ara amb un format més treballat i amb una major qualitat tècnica. Així, es retransmetran diversos concerts setmanals cada dissabte a les 19:00 hores, amb grups musicals de la zona com «Mimi y Los Trileros» (30 gener); «Grupo Eñe» (6 febrer); «Lemons» (13 febrer); «Músics de Carrer» (20 febrer); «Xus Soriano i Hèctor Robledillo» el 27 de febrer. Eixa última jornada l’actuació serà doble, i es comptarà a partir de les 20:00 hores amb la presentació del nou disc dels «Germans Brothers». A més a més, els matins dels diumenges s’afegiran actuacions de les bandes de música de la ciutat, la Societat Unió Artística Musical, l’Agrupació Musical i Tot Per la Música, una iniciativa esta última que naix del grup local Compromís.

 

Finalment, també va a fomentar-se l’activitat esportiva amb el «Pla Esportiu OntiGym», que replega l’esperit del Pla Esportiu impulsat per la regidoria d’Esports per promoure l’activitat física  durant el confinament, implicant ara als centres esportius i gimnasos que han vist interrompuda la seua activitat. Així, cada dia del 1 al 18 de febrer, a les 19:00 hores, el facebook municipal durà als domicilis la possibilitat de practicar esport a casa amb la guia dels diferents professionals de Welcome Sport Centro Fitness; Gym for Woman; CrossFit Ontinyent; Amicx Centre Esportiu; Black House Gym; Esport i Dansa; i Centro Ankh Ontinyent.