El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ontinyent inicia les obres per resoldre les inundacions a la zona de Benarrai

Aquest matí a Benarrai

El consistori invertirà 565.000 euros en solucionar els problemes tant d’alguns garatges com del col·legi Carmelo Ripoll.

L’Ajuntament d’Ontinyent invertirà 565.000 euros en les obres del voltant de la zona verda de Benarrai. La finalitat és aconseguir resoldre el problema de les recurrents inundacions que afecten tant als garatges d’alguns edificis com al col·legi Carmelo Ripoll.

Amb estes obres, finançades majoritàriament amb una subvenció tramitada amb la Diputació de València a través del Pla d’Inversions, es reduiran els cabdals punta i la quantitat d’hores als quals els conductes entren en càrrega total o parcial.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat dels regidors Joan Sanchis, Sayo Gandia i Manuel Cuesta, així com tècnics municipals i de l’empresa Construcciones Francés, qui executa l’obra han donat al veïnat els últims detalls i aclariments sobre l’actuació, l’execució de la qual es perllongarà durant els propers 7 mesos.

Com explicava el director d’obres i redactor del projecte, Salvador España, l’actuació servirà per perllongar la barbacana per a una millor captació d’aigües, excavar una zona de laminació per a obtindre una zona capaç d'acumular l’excés d’aigua; crear una xarxa de col·lectors que partiran des de la zona laminada per a conduir les aigües a la perllongació de la barbacana; i finalment restaurar la zona de laminació, creant una zona verda inundable de 2.500 m2.

El portaveu de l’Associació Veïnal del Barri de Sant Josep, Pepe Urenya, ha plantejat a la reunió diversos dubtes respecte de l’impacte de les obres, els terminis i el procés d’execució, així com sobre l’atenció a possibles pluges intenses mentre l’execució es du a terme. Urenya també afegia que saben que el termini no és curt però “valdrà la pena” que en nous episodis de pluja intensa els veïns i veïnes puguen dormir tranquils i tranquil·les.