El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ontinyent: Moros Espanyols i Moros Marinos, el Capità i l'Ambaixada mora més guerreres

La capitania de Enrique Galbis que tenia com a elements destacats el foc i un espectacular ballet format per més de 100 persones.

L'entrada mora a Ontinyent es va allargar fins ben entrada la matinada. Vora les 3 de la matinada acabava l'ambaixada mora dels Moros Espanyols. Bon oratge, molts ballets i per damunt de tot, seguicis guerrers.

Èxit rotund també de l'originalitat i dedicació dels moros d'Ontinyent, amb una entrada molt rica en balls, en motius guerrers i amb moltíssima participació. Els moros els obri, com toca, el capità, amb la comparsa dels Moros Espanyols, que recreaven la batalla de Guadalete (711), entre els musulmans i els visigots, que va suposar l’inici de la invasió musulmana en la península ibèrica.

 

 

Entre els elements destacats de la capitania encapçalada per Enrique Galbis i que tenia com a elements destacats el foc i un espectacular ballet format per més de 100 persones.

Ambaixada dels Moros Marinos

L’ambaixada dels Moros Marinos tancava la nit passades les dos i mitja de la matinada de dissabte. En aquesta ocasió, el seguici ha estat basat en la casa d’Osmà -familia d'origen otomà-. 

El guió de l’ambaixada es dividia en diverses parts recreades mitjançant esquadres, amb artilleria i genets sobre gamells: els homes que van vindre de Rumèlia (ara Els Balcans), Pèrsia (hui Irán), Anatòlia (hui Turquia) per preparar-se per a la batalla.