El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ontinyent no tindrà els Moros i Cristians que coneguem

L'entrada de bandes, celebrada el dijous de la setmana gran

La Societat de Festers del Santíssim Crist de l'Agonia espera reunir-se amb les 24 comparses 

La celebració dels actes dependran de l’evolució de la pandèmia i es respectarà en tot moment el protocol marcat per la Conselleria de Sanitat.

A la capital de la Vall d’Albaida, les festes de Moros i Cristians, ja declarades d'Interès Turístic Nacional, es celebren a finals d’agost. Sanitat ha autoritzat a altres pobles a celebrar festes locals a partir de setembre però a algunes localitats com a Elda, que són a juny, prefereixen ajornar-les per al pròxim 2022. Seguirà aquest camí la ciutat d’Ontinyent? Tot dependrà de si la situació epidemiològica permet o no celebrar alguns actes en format reduït.

Es descarta la possibilitat de realitzar sopars de carrer i actes a la setmana gran per la obligació de complir amb els controls d’aforament, el distanciament social i la mascareta. 

Vicent Plà, el president de la Societat de Festers, per aclarir la situació, va participar a la reunió amb Conselleria realitzada el dimarts 11 de maig junt als representants de la UNDEF, de les festes de Sant Jordi d'Alcoi i dels Moros i Cristians d'Elda i Villena.

Ontinyent té la intenció de endarrerir les festes per tal de poder celebrar algun acte de manera diferent? El president ha convocat al seu equip i als representants de les 24 comparses a una Junta de Govern de caràcter extraordinari el divendres 14 de maig amb l’objectiu de decidir el esdevenir de la festa durant aquest any. 

Però de moment, el Crist no baixarà de Santa Ana, com es va proposar a la reunió amb Sanitat, ni tampoc sentirem que “Dames i caballers, estem en festes”.

I per altra banda podria obrir-se la possibilitat de celebrar la Fira, a novembre, o les festes de la Puríssima i el Bou en Corda, a desembre, però tot dependrà de com evolucione la pandèmia a la ciutat i del nombre de ciutadans immunitzats.