El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ontinyent obri el termini per optar a les ajudes del "Pla Resistir"

Jorge Rodríguez i Pablo Úbeda
  • Per a obtenir les ajudes s’hauran de justificar despeses corrents

Pablo Úbeda recorda que la ciutadania té 20 dies naturals per presentar les seues sol·licituds completes, que s'atendran per ordre de presentació.

Ontinyent ha obert el termini per optar a les ajudes del “Pla Resistir", que han estat publicades aquest dimecres al Butlletí Oficial de la Província (BOP). El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, ha recordat a la ciutadania que segons s’exposa a estes bases, la ciutadania té 20 dies naturals per presentar les seues sol·licituds completes, que s'atendran per ordre de presentació, “raó per la qual les persones i empreses que opten a ser beneficiàries han de tenir aquest termini en compte”, destacava el regidor, qui també recordava que el text complet i tota la documentació necessària per a la seua tramitació es troba publicada a web de l'Ajuntament d'Ontinyent https://www.ontinyent.es.

Entre les qüestions afegides des de l’Ajuntament a les bases plantejades per la Generalitat Valenciana, cal destacar la possibilitat de fer resolucions parcials a mesura que es comprove la documentació, per poder avançar en els pagaments sense haver d’esperar a què acabe el procés; o que podran ser beneficiaris no sols les persones autònomes i micropimes de fins a 10 treballadors, sinó també les comunitats de bens amb domicili fiscal a Ontinyent, que hauran de prestar una de les activitats incloses al llistat  del Cens d’Activitats Econòmiques de l'Agència Tributària (CNAE) determinades per la Generalitat al seu Decret Llei.

Justificar despeses corrents

Per a obtenir les ajudes s’hauran de justificar despeses corrents, que inclouen les cotitzacions de les persones treballadores a la Seguretat Social, la quota d’autònoms, així com adquisició de productes de proveïdors, pagament d’IBI o Impost de Vehicles, entre d’altres. El Pla “Resistir”, les bases del qual s’aprovaven per unanimitat en un Ple Extraordinari el passat 11 de febrer, està dotat amb 806.000 euros, dels quals la Generalitat Valenciana aporta el 62’5%, la Diputació de València el 22’5% i l’Ajuntament el 15% restant. L’Ajuntament, a més, es fa càrrec de les gestions i el pagament efectiu de les ajudes.