El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ontinyent prepara l’espai per a instal·lar els aularis prefabricats dels col·legis Martínez Valls i Vicente Gironés

La presentació del projecte.
  • Les obres d’adequació dels terrenys per als aularis prefabricats va estar adjudicada en concurs públic a l’empresa local Reycops SL, per un import de 89.790 euros IVA inclòs.

  • L’espai és una parcel·la rectangular de 4.000 m2 ubicada al nº58 del carrer José Iranzo, de propietat municipal, actualment destinada a usos dotacionals.

Per a poder començar amb les obres del pla “Edificant” a les dos escoles d’Ontinyent, l’adequació dels terrenys per als aularis prefabricats es durà a terme a una parcel·la de 4000 m2 adjacent als centres i tindrà un termini d’execució de 3 mesos.

L’Ajuntament d’Ontinyent iniciarà als propers dies les obres d’adequació de l’espai on la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana ha d’instal·lar els aularis prefabricats que acolliran a l’alumnat dels col·legis Martínez Valls i Vicente Gironés mentre s’executen les reformes del pla “Edificant” a estos centres.

El pla “Edificant” que finança la Generalitat Valenciana i executa l’Ajuntament, contempla una inversió de 2’1 milions d’euros al CEIP Martínez Valls. Es construirà un gimnàs i es reformarà integralment l’edifici de primària. A més, altres 2’1 milions es destinaran al Vicente Gironés, en unes obres que inclouran l’aïllament tèrmic del centre, la millora de l’eficiència energètica i la reforma dels banys de primària.

Segons el regidor d’Educació, Óscar Borrell, aquestes obres són “molt importants” i per poder executar-les, “és necessari” traslladar les funcions docents a estos aularis, primer emprats per l’alumnat del Martínez Valls i posteriorment pel del Vicente Gironés. Els aularis els instal·larà la Generalitat, i l’Ajuntament el que va a fer ara és adequar els terrenys per fer-ho possible, explicava Borrell.

Les obres que s’inicien ara consisteixen en l’adequació de la parcel·la per a fer possible la implantació dels aularis, amb tasques de cimentació, tancat del terreny, enllumenat general i dotació de serveis urbans com son les connexions a subministre d’aigua potable, sanejament, subministrament elèctric o instal·lació de comunicacions.

Óscar Borrell incidia en què el trasllat de la docència temporalment a estos aularis és una necessitat per tal de poder fer realitats aquestes obres. “Unes obres de gran envergadura que adaptaran als centres a les necessitats del segle XXI”, concloïa el regidor.