El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ontinyent repartirà 7.000 mascaretes als centres educatius per potenciar la seguretat en l’inici escolar

L’Ajuntament i les direccions dels centres es reuneixen per ultimar detalls de la tornada a les aules a partir del 8 de setembre.

Per tal de potenciar la seguretat al nou curs acadèmic, l’Ajuntament d’Ontinyent repartirà entre els centres educatius de la ciutat 7000 mascaretes elaborades a la ciutat per empreses del Clúster Tèxtil Sanitari ontinyentí. Així ho anunciaven a la reuniò preparatòria de l’inici de curs, presidida per l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i amb presència del regidor d’Educació, Oscar Borrell, i representants de les direccions dels centres i el departament d’Educació.

Rodríguez agraïa la tasca i la implicació del personal docent ontinyentí durant el curs 2020-2021, ja que ha resultat “un curs difícil on ha estat necessari fer un gran esforç organitzatiu per poder formar a l’alumnat de manera presencial” explicava l’alcalde. A més, encoratjava als presents a començar amb ànims i molta força el proper curs.

Les mascaretes, elaborades a la ciutat, també van ser repartides l’any passat entre l’alumnat de Primària, Batxillerat, cicles de FP, ESO, Conservatori i Escola d’Adults per tal de “protegir als alumnes i donar suport a les empreses que estan produint-les dins del Clúster del Tèxtil Sanitari”, explicava el regidor d’Educació.

A més de les mascaretes, per a que els alumnes tornen a les aules segurs, es prendran altres mesures com el tancament dels carrers dels col·legis a l’entrada i eixida als mateixos i l’oferiment als centres de la possibilitat de fer ús d’espais públics per a la docència. Aquesta última mesura, el passat curs, va ser una experiència pilot que a dia de hui es valora molt positivament i per el mateix, l’Ajuntament amplia els espais que podran utilitzar els centres, i que inclouen tant els espais tancats (Palau de La Vila, Sala Gomis, Poliesportiu, etc) com els parcs i jardins o fins i tot la via pública.

Borrell explicava també, que l’empresa Mantas Mora continua elaborant la “Mantaescola” i es pot adquirir de cara als mesos de més fred, als quals de moment la normativa preveu mantenir les finestres obertes. I per altra banda, el regidor explicava que la ciutat optarà un any més a participar de les subvencions autonòmiques per a activitats extraescolars i escoles d’estiu, i que l’Ajuntament ha repasat l’estat de les obres del pla “Edificant”, a més de fer-se obres d’acondicionament en alguns centres com el Bonavista, Carmelo Ripoll i Lluis Vives de cara a l’inici de curs.