El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ontinyent visibilitza a les "cantaores" valencianes amb l'activitat "Parint versos entre dones"

L'acte tindrà lloc aquest dissabte, a partir de les 20:00 hores, a la plaça de Sant Domingo.
  • Una vintena de dones "cantaores" i músiques valencianes intervindran aquest dissabte a Ontinyent a l’activitat “Parint versos entre dones", organitzada per la regidoria d’Igualtat al marc de la programació de "Cultura de Barri".
  • La regidora d'Igualtat, Natàlia Enguix, valora la necessitat d'un espectacle com aquest que empodera i visibilitza les dones cantadores, dolçaineres, tabaleteres i instrumentistes.

La Regidoria d'Igualtat organitza dins la programació de "Cultura de Barri" una actuació amb música, vers i cant tradicional valencià a la que intervindran al voltant d’una vintena de dones.

Al voltant d’una vintena de dones "cantaores" i músiques valencianes intervindran aquest dissabte a Ontinyent a l’activitat “Parint versos entre dones", organitzada per la regidoria d’Igualtat al marc de la programació de "Cultura de Barri" que coordina la regidoria de Cultura. Serà a partir de les 20:00 hores a la plaça de Sant Domingo, lloc on el grup d’artistes posaran en escena un espectacle d’albades i cant valencià d'estil.

La regidora d'Igualtat, Natàlia Enguix, valora la necessitat d'un espectacle com aquest que empodera i visibilitza les dones cantadores, dolçaineres, tabaleteres i instrumentistes, i impulsa a les noves incorporacions femenines dins de l'expressió de la cultura valenciana: «Totes sabem les dificultats que es poden trobar les dones al món de la música tradicional valenciana i projectes com aquest ajuden a trencar el sostre de vidre que encara els hi pesa», manifestava Enguix. A més, la regidora anima a tota la ciutadania d'Ontinyent a gaudir d'aquestes «dones amb veu de dones, amb missatges renovadors que són capaces de ser transmissores i creadores del discurs valent del feminisme actual des d'una perspectiva del cant tradicional valencià», manifestava.

A més d’aquesta actuació, cal recordar que la programació de «Cultura de Barri» d'aquesta setmana comença dijous 29 de juliol a les 22.00 hores amb la projecció de la pel·lícula «M'esperaràs?» al pati del col·legi Vicent Gironés i, el mateix dijous, però a les 23.00 hores, la plaça de la Concepció acull un nou concent d'Ontijazz a càrrec de la Jove Big Band Sedajazz. Divendres 30 de juliol a les 23.00 hores, a la plaça de l'Ajuntament tindrà lloc un concert de la Banda Agrupació Musical d'Ontinyent i el diumenge 31, el grup de percussió i dolçaina, La Colla, oferirà un concert amb «Tot per la Música» a la plaça de la Concepció a les 23.00 hores.