El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Operació 'anti-festes' a Ibi contra la Covid-19

Reunió ajuntament, comissió de festes i cossos de seguretat / Aj. Ibi

No s'han de realitzar festes privades i si es produeixen reunions familiars o d'amics han de ser d'un màxim de 10 persones.
 

Ibi és un dels municipis del Departament de Salut d'Alcoi en el que més augmenten els casos de la Covid-19. La Policia Local i Guàrdia Civil doblaran el nombre d'efectius per tal de vigilar que es complisquen les normes de seguretat i sanitàries durant els dies que anaven a celebrar-se les Festes de Moros i Cristians. Rafael Serralta, alcalde d'Ibi, ha fet públic un ban en què es pot llegir que "no eixim a celebrar unes festes que aquest any no hi ha".

Ajuntament d'Ibi, Policia Local, Comissió de Festes i Guàrdia Civil han acordat augmentar la vigilància a Ibi durant les dates que anaven a celebrar-se els Moros i Cristians. Els cossos de seguretat prestaran atenció a possibles focus de reunions no autoritzades públiques o privades

L'Ajuntament d'Ibi recorda que queda prohibida la celebració de cercaviles musicals i de desfilades de bandes de música o de persones. A més, els locals i carrers no han de ser lloc de reunió o celebració d'unes festes que no tindran lloc i es realitzarà una especial vigilància d'aquests així com del consum d'alcohol no autoritzat en la via pública. No s'han de realitzar festes privades i si es produeixen reunions familiars o d'amics han de ser d'un màxim de 10 persones.

En paraules de Rubén Barea, tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana, “no té sentit que conforme ens trobem en aquest moment, amb un virus que ens ha canviat la vida, hi haja gent que puga estar pensant a celebrar unes festes que s'han cancel·lat precisament pel perill que comporta celebrar-les. Per tant, demanem molt sentit comú. Celebrar que hem pogut véncer al virus serà el nostre major benefici en anys, centrem-nos en eixe moment. Seran uns dies de sentiments oposats, de tristesa, d'enyorança,… però, al cap i a la fi, uns dies que tard o d'hora arribaran de nou. No ho desbaratem”.

A continuació podeu llegir el ban de l'alcalde, Rafael Serralta: