El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Operaris de la neteja viària d'Alcoi no poden col·laborar a Cocentaina, segons Compromís

Vehicles que s'utilitzen a Alcoi per la neteja viària

Compromís Alcoi ha revisat tant el Plec de Clàusules Administratives com el Plec de Prescripcions Tècniques per l’adjudicació del Servei municipal de recollida de residus sòlids urbans i serveis de neteja viària d’Alcoi i "en cap dels dos documents apareix reflectida l’opció de col·laboració".

Durant les festes de Moros i Cristians de Cocentaina, maquinària i operaris de neteja viària d'Alcoi han col·laborat a Cocentaina per tal de reforçar les tasques de neteja. Segons Compromís Alcoi, aquesta opció de col·laboració "no apareix al prec de preinscripcions de la neteja viària".

Abans de la celebració dels Moros i Cristians de Cocentaina, el consistori contestà va anunciar que Alcoi destinaria part de la seua maquinària de neteja a la capital d'El Comtat. En aquell comunicat, Paqui Ruiz, regidora de neteja viària, va indicar que "a banda de comptar amb el pla especial de neteja reforçarem el servei amb aquesta maquinària nova per garantir que el nostre poble queda més nét i, per tant, els actes festers poden lluir millor si cap, tot sense perdre de vista que la col·laboració ciutadana és imprescindible per tindre una Cocentaina neta".

Després de passar aquesta multitudinària festa, Compromís Alcoi ha revisat tant el Plec de Clàusules Administratives com el Plec de Prescripcions Tècniques per l’adjudicació del Servei municipal de recollida de residus sòlids urbans i serveis de neteja viària d’Alcoi i "en cap dels dos documents apareix reflectida l’opció de col·laboració".

Màrius Ivorra, portaveu dels nacionalistes a Alcoi, indica que "no apareix per cap lloc l’opció de col·laboració" i indica que "l’alcalde Toni Francés ens deurà explicar com i perquè s’ha fet. Volem accés a l’expedient municipal on es detalle l’actuació, volem veure la carta on se’ns demana, el conveni de col·laboració, la forma de pagament, a quin preu i qui l’ha decidit".

Per aquest motiu, a la propera Comissió Informativa, Compromís demanarà els fulls de control diari de la totalitat de la plantilla dels dies afectats. Ivorra creu que "s’ha vist afectat el servei de neteja viària d’Alcoi".

Compromís recorda que ja va proposar la possibilitat de realitzar el contracte de brossa i neteja de forma mancomunada entre Alcoi i Cocentaina, ja que seria un estalvi econòmic per a les dues ciutats. La formació nacionalista sosté que aquesta possibilitat fou "rebutjada" pel govern socialista d’Alcoi.

Col·lectiu - Compromís de Cocentaina se suma a la queixa de Compromís Alcoi

Col·lectiu 03820-Compromís també demanarà tota la informació al voltant d’aquest servei per a Festes. "En l’actual plec de condicions de Cocentaina s’inclou la neteja en actes festius. Entre aquests actes, les Festes de Moros i Cristians. Per això, demanarem accés a tota la informació per conéixer aquesta col·laboració entre l’Ajuntament d’Alcoi i l’Ajuntament de Cocentaina", remarca el portaveu de la coalició a la Vila Comtal, Jordi Pla.

"Durant els últims anys hem denunciat multitud d’incompliments en el servei entre l’empresa FCC i l’Ajuntament de Cocentaina. Aquesta col·laboració per a festes ha causat sorpresa entre el veïnat de Cocentaina. Demanarem accés a l’expedient i continuem apostant per un millor servei de neteja al nostre poble", ha afegit Pla.