El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Oportunitat cultural única a Alcoi amb El Fantasma de la Ópera

El regidor de cultua Raül Llopis, i part de la Junta Directiva de l'Associació Amics de la Música d'Alcoi, presenten el concert escenificat d'El Fantasma de la Ópera
Serà el pròxim 5 de maig al Teatre Calderón, i les entrades costen entre 35 i 45 euros. De moment hi ha dos sessions programades que podrien ampliar-se en funció de la demanda

Més de 100 persones, entre músics i cantants, oferiran a Alcoi un concert escenificat d'El Fantasma de la Ópera. El teatre Calderón serà l'únic, després de Madrid, en acollir aquesta obra d'envergadura. Participaran part dels cantants de l'obra de Madrid, així com el cor Discantus de Múrcia i la Universal Symphony Orquestra. Però l'art alcoià també tindrà el seu espai amb la participació de Teatre Cric o el grup de Dansa A3. Una oportunitat cultual única que arriba de la mà d'Associació d'Amics de la Música d'Alcoi.

Alcoi es converteix en referent cultural amb la representació del concert escenificat d'El Fantasma de la Ópera. És l'únic municipi, després de Madrid, que ofereix l'oportunitat de vore una versió adaptada d'aquest clàssic d'Andrew Lloyd Webber. I s'espera una representació única, amb més de 100 persones en l'escenari entre músics i cantants en aquesta versió en castellà d'Eduardo Galán. Part de l'elenc és el que ha participat en el musical de Madrid, però la versió que es farà a Alcoi compta amb la participació també de grups locals, com el Teatre Circ que s'encarregarà de la subhasta; o el grup de dansa A3. També hi participen el cor Discantus de Múrcia i la Universal Symphony Orquestra. També gran part de l'utillatge s'ha fet des d'Alcoi, perquè tot i que es tracta d'un concert escenificat, sí que comptarà amb decorats i ambientació. De fet, tot i que no s'ha desvelat el secret, sí que s'ha avançat que l'obra comptarà amb un element patrimonial de la ciutat que s'ha cedit des de la regidoria de cultura i l'Ajuntament d'Alcoi. Un "element crucial sense el qual haguera sigut difícil fel El Fantasma de la Ópera", expliquen des de l'organització.

L'obra tindrà lloc aquest 5 de maig al Teatre Calderón en dos sessions: a les 18 hores i les 21,45 hores. Depenent de la demanda, es podrien ampliar les sessions a diumenge 6 de maig. Les entrades tenen un preu de 35 o 45 euros, i es poden aconseguir a la seu de l'Associació d'Amics de la Música, o mitjançant la tiquetera d'Alcoi.

El fet de tindre a Alcoi espectacles culturals d'aquesta envergadura és gràcies a l'Associació d'Amics de la Música d'Alcoi, des d'on s'han encarregat de tota la producció. Amb aquesta obra tanquen la temporada d'enguany i serveix també per a celebrar el 35 aniversari de l'associació, més de 30 dècades dedicades a portar concerts de qualitat a la ciutat. Miguel Ferrándiz, de l'Associació Amics de la Música, explica que en aquesta ocasió és el primer musical que munten i han suposat "quatre mesos de negociacions" amb The Really Useful Group Ltd. Des de la regidoria de cultura agraeixen el treball i esforç d'aquesta associació que, segons el regidor Raül Llopis, suposen "un pilar fonamental de la cultura en la nostra ciutat, amb una programació anual que enriqueix el que es fa a la ciutat".

La temporada de l'Associació d'Amics de la Música tanca amb El Fantasma de la Ópera, però a la programació encara li queda el brotxe final amb la Setmana Gran del Piano d'Alcoi, que se celebra conjuntament amb el 150 aniversari enguany del Círculo Industrial.