El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Oportunitats per a estudiar a l'estranger o per acollir un estudiant d'altre país

AFS oferirà una xarrada informativa a Alcoi sobre les seues beques, i també sobre el seu programa de famílies d'acollida. Serà dilluns 11 de novembre, a les 18,30 hores, al Centre Cervantes Jove.

 

Estudiar un curs en l'estranger és una molt bona manera d'obrir la ment, tot i que els recursos disponibles no sempre estan del nostre costat. Per això existeix AFS, una organització internacional de voluntariat educatiu que ofereix beques que poden cobrir fins al 90 per cent del programa. AFS també té una important xarxa de famílies d'acollida pels cinc continents. I ara es presenta en Alcoi.

AFS és una organització internacional que afavoreix les oportunitats d'aprenentatge intercultural. Des de fa dècades organitza intercanvis estudiantils, i coordina una sèrie de famílies amfitriones.

Ara, per exemple, tenen oberta les beques de diversitat, dirigides a joves d'entre 15 i 18 anys per a fer un curs lectiu fora, i que costegen entre el 60 i el 90 per cent del preu total del programa. Perquè des d'AFS consideren que la falta de recursos no ha d'impedir els intercanvis culturals, i per això la situació econòmica familiar és el principal criteri a valorar per accedir a la beca. També es valora la motivació i actitud personal de l'alumne, i per últim, a parts iguals, la participació de la família en el programa de voluntariat i l'expedient acadèmic. El termini per a demanar aquestes beques acaba el 25 de novembre, i per això des d'AFS han organitzat una xarrada informativa per contestar tots els dubtes, i on també s'explicarà com es pot ser família d'acollida.

La reunió tindrà lloc aquest 11 de novembre al CCJ, a les 18,30 hores. També es pot accedir a més informació sobre AFS en aquest enllaç.

 

AFS, American Field Service, té una història llarga i molt lligada al voluntariat social. Es va crear als Estats Units el 1914 com un servei gratuït d'ambulàncies durant les dos guerres mundials, i transportaven ferits, sense importar la seua nacionalitat, des del camp de batalla fins als hospitals. Acabades les guerres, en 1943 es transforma en l'organització que és ara i comença a fomentar intercanvis estudiantils, sobretot entre països que havien sigut enemics en les batalles, per tal de crear enteniment.

En Espanya s'instal·la en l'any 1953, i des d'aleshores més de 2.500 estudiants espanyols han gaudit duna beca de la fundació. Cada any mou més de 200 estudiants espanyols per països de tot el món, dels quals 20 ho fan gràcies a una beca.

AFS es defineix com a organització educativa, i especifica clarament que no són una agència ni de viatges ni d'idiomes. Concreten que no tenen cap vinculació religiosa o política; i no tenen afany lucratiu, la seua acció se sustenta directament en els voluntaris que formen part. Ara per ara, AFS té presència en 98 països i 60 oficines en els cinc continents.