El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Orfeo Soler i Jordi Linares apropen la família Borja a Fundación Mutua Levante

L’exposició estarà disponible fins al 29 d’abril a Alcoi

Ja es pot visitar la mostra ‘Al voltant dels Borja’ a la Sala d’Exposicions de Fundación Mutua Levante. L’exposició estarà disponible fins al 29 d’abril a Alcoi.

ARAMULTIMÈDIA ha estat a la inauguració d’Al voltant dels Borja’ i ofereix els testimonis de Jordi Linares, comissari de l’exposició, Orfeo Soler, com a creador d'aquesta, i Pep Jordà, en representació de Fundación Mutua Levante.


La Casa de Borja, la família valenciana més universal de tots els temps, va establir-se al Regne de València al segle XIII. El seu ascens correspon a una intel·ligent estratègia d’aliances i una visió enginyosa del taulell polític en cada moment. És d’aquesta manera com van aconseguir, en poc més d’un segle, aconseguir dos Papats, una dotzena de cardenalats i un Sant, a banda de molts altres títols nobiliaris.


Entre les possessions de la família, destaca el Palau Ducal de Gandia, construït al segle XIV que segueix sent un dels edificis més representats del patrimoni arquitectònic valencià. A partir de 1485 la família Borja s’instal·laria al palau, quan Rodrigo de Borja, futur Papa Alejandro VIé, comprà el ducat de Gandia.


Orfeo Soler, entre intrigues palatines, llegendes i històries reals, s’aproxima a donar una visió d’aquesta família des d’una perspectiva figurativista i abstracta. També es pot descobrir l’espiritualitat plàstica d’Orfeo en obres com ‘San Francisco de Borja’ o la ‘Transfiguración’. Tota una trama, baix l’atenta mirada d’un Nicolás Maquiavelo, el qui està present en la línia argumental de la col·lecció.