El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Orlando Ortega es perd l'Europeu de Pista Coberta per una lesió

Orlando Ortega
  • Primer contratemps de la temporada
  • El d'Artemisa està molt il·lusionat amb els Jocs Olímpics

Primera eventualitat de la temporada per a Orlando Ortega en forma de lesió que le impedirà estar present a l’Europeu de Pista Coberta a Torun per una lesió en un peu de la qual s'està recuperant.

L'atleta amb hispà-cubà, molt vinculat a Ontinyent, es va lesionar el passat 7 de febrer a Dortmund després de colpejar una tanca amb el peu esquerre i patir la luxació de tres dels seus dits. Ortega ja ha informat la Reial Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA) que no estarà llest per a l'Europeu, per la qual cosa no figura en la llista de la RFEA.
Un contratemps que manté l'espineta de no poder optar a medalla a la prova de 60 metres tanques, una distància que, no obstant, s'emmotlla pitjor a les seues característiques. De tota manera el seu gran objectiu continua sent els Jocs Olímpics de Tòquio i el d'Artemisa no vol córrer riscos de cara a la gran cita d'Orly per al 2021 on optarà a medalla en la prova de 110 metres tanques.
En un altre ordre de coses, Orlando Ortega va saber de primera mà com van els detalls dels Jocs Olímpics amb una reunió telemàtica que va mantindre amb Alejandro Blanco, president del Comité Olímpic Espanyol i amb el president de la Universitat Catòlica de Murcia (UCAM), José Luis Mendoza. Una reunió mantesa, no sols amb l'atleta amb vincles ontinyentins, sinó també amb la gran majoria dels esportistes olímpics i paralímpics que formen part del projecte UCAM-*COE i que s'estan preparant per a competir a Tòquio 2020.

'Desfilarem a Tòquio
Blanco els va enviar un missatge d'optimisme i va informar de les últimes notícies sobre les mesures sanitàries per als Jocs de Tòquio. "Junts sumeu tants èxits que el fet de veure-vos a tots des d'una pantalla és un autèntic luxe. Espanya és una gran potència en l'esport, la primera en esports d'equip. I és gràcies a vosaltres i al vostre esforç. S'està treballant per a mantindre la Vila Olímpica com una bambolla per a garantir la vostra seguretat. Per això vull dir-vos que mantingueu la il·lusió perquè estarem el 23 de juliol desfilant a Tòquio. Hi haurà Jocs i Espanya tornarà a brillar davant el món", va indicar.