El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Orlando Ortega, segon a la ISTAF Indoor de Berlin

  • Primera prova de l'atleta d'Artemisa en una temporada amb grans reptes.

Primera cita esportiva d'Orlando Ortega de la temporada pensant amb els Jocs Olímpics de Tòquio. Ha estat a Berlin en la ISTAF Indoor Berlín en la prova de 60 metros llisos.

El d'Artemisa creuà la linea d'arribada en segona posició, però amb el mateix temps que el guanyador, l'americà Aaron Mallet, signant els dos un temps de 7,64. Una prova on el plusmarquista nacional de 110 metres tanques va tocar en dues ocasions les tanques del recorregut, una eventualitat que va alentir el seu ritme a una cursa on va tindre una bona arrancada. De fet, l'atleta amb vincles ontinyentins va rebre el ram de flors com a guanyador de la final, però va estat la foto-finish l'encarregada d'avortar l'alegria d'Orlando.

En la ronda prèvia a la final, Ortega va guanyar la seua carrera amb un temps de 7.73, un segon menys que el belga Michael Obasuyi i dos sobre el germànic Erik Balnuweit.

Orlando Ortega, campió d'Espanya de 60 llisos i tanques, va acabar l'any 2020 al capdavant del ránking mundial en 110 metres tanques amb la marca de 13.11 segons que va aconseguir en el míting de Mònaco. Només altres set espanyols, al llarg de la història, han sigut líders de l'any en una prova atlètica.

Les pròximes carreres d'Orlando Ortega seran en Dortmund (Alemanya) el 7 de febrer i el dia 9 en Lievin (França). El 12 i 17 de febrer té previst competir a Polònia (?ód? i Torun), abans de tornar a Espanya per a participar, els dies 20 i 21, en els campionats nacionals de Madrid i el 24, sobre la mateixa pista de Gallur, en el míting madrileny anual.

Us deixem amb el video que ens ha passat l'ontinyentina Conxi Mollá, resident en la mateixa ciutat alemanya d'aquesta prova.