El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ortiz declara en Alcoi pels sobrecostos del Teatre Calderón

Ortiz ha sigut tan puntual que els jutjats encara no estaven oberts/AM
L'empresari ha estat menys d'hora i mitja dins dels jutjats

L'empresari Enrique Ortiz ha estat durant hora i vint en els jutjats d'Alcoi, per tal de declarar davant el jutge pels sobrecostos del Teatre Calderón. L'empresari ha entrat visiblement tranquil, i no ha fet cap tipus de declaració ni a l'entrada ni a l'eixida dels jutjats. Ortiz s'enfronta als delictes d'estafa i falsedat documental pels sobrecostos d'1,2 milions d'euros en les obres del teatre Calderón.

Finalment ha prestat declaració davant el jutge, tot i que breu. L'empresari Enrique Ortiz ha sigut molt puntual i ha arribats als jutjats quan faltaven uns minuts per a les 9, abans inclús que obriren la sala. Ha entrat visiblement tranquil i acompanyat d'un dels seus advocats, tot i que ha declinat fer cap tipus de valoració. Ha acabat la seua declaració a les 10.20, i tant el seu advocat com ell han refusat també parlar en els mitjans de comunicació a l'eixida dels jutjats. L'únic que hem pogut constatar els mitjans és que l'actitud d'Ortiz era tranquil·la, i que tant ell com el seu advocat han arribat amb poca documentació, tan sols una fina carpeta blava que portava l'advocat.

Enrique Ortiz s'enfronta als delictes d'estafa i falsedat documental pels sobrecostos en el Teatre Calderón, estimats en 1,2 milions d'euros. El cas, que va per la via penal, el porta el jutjat número 2 d'Alcoi.

No ha sigut fàcil que declare als jutjats d'Alcoi. El citaren per primera vegada el 25 de gener de 2016, però va enviar un apoderat i el jutge no ho va acceptar. 3 dies després, el 28 de gener, el tornaren a citar, però en aquesta ocasió es va suspendre perquè per la documentació que tenia el jutjat, no es podia acreditar que Enrique Ortiz fóra representant legal de l'empresa en el moment dels fets. Superat aquest problema, el jutge torna a citar per al 10 de març, però un dels advocats de l'acusació al·lega problemes d'agenda. Ho traslladen a l'11 de març i és l'advocat d'Ortiz el que no pot assistir. Així que finalment ha sigut aquest 17 de març quan Ortiz ha explicat al jutge la seua versió sobre els sobrecostos en les obres del Teatre Calderón. Ara, el jutge instructor continuarà amb la investigació fins a decidir si obri o no juí oral.

Paral·lelament a aquesta via penal, hi ha un segon procediment judicial obert pel Tribunal de Comptes, i en el qual s'investiguen les possibles responsabilitats de l'equip de govern que va aprovar el pagament dels sobrecostos. En aquest segons procés, estan citats a declarar el pròxim 4 d'abril a Madrid qui fora l'alcalde en eixe moment, Jordi Sedano, i part del seu equip de govern.