El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ortiz no sap res de les obres del Calderón

Ortiz, quan ha arribat als jutjats/AM
Segons la declaració que Ortiz ha fet davant el jutge, i a la que ha tingut accés Aramultimèdia

No coneix el detall del contracte, no va visitar les obres i tampoc coneix a l'arquitecte, investigat també en aquesta causa. L'empresari Enrique Ortiz ha declarat al llarg d'una hora davant el jutge però no ha aportat gran cosa, ja que assegura que no coneix al detall l'activitat de les més de 50 empreses que administra. Això si, ha negat qualsevol connivència amb l'arquitecte per facturar sobrecostos.

L'empresari Enrique Ortiz ha declarat hui breument davant el jutjat número 2 d'Alcoi, sense aportar cap dada concreta. Assegura que no va tindre cap intervenció ni coneixement de les obres al Teatre Calderón, i que tampoc va visitar l'obra excepte en el dia de la inauguració. En la declaració de l'empresari davant el jutge, a la que Aramultimèdia ha tingut accés, Ortiz assegura que no coneix personalment la direcció facultativa de l'obra, ni tampoc coneix ni ha tractat amb l'arquitecte, Octavio Raduán, qui també està investigat en aquesta causa.

Ortiz ha explicat que desconeix les raons per les quals el consistori va designar Octavio Raduan com arquitecte, i que era pràctica habitual que l'empresa constructora pagara els honoraris de l'arquitecte designat, que, de fet, era una de les partides de l'adjudicació. Ortiz ha negat amb seguretat qualsevol connivència amb l'arquitecte per tal de certificar partides indegudes, sense executar, de preu superior al del mercat o improcedents. I creu que cap de les seues empreses ha treballat amb posterioritat amb Raduán.

L'empresari tampoc recordava si l'adjudicació de les obres del Calderón a la seua empresa de construcció va ser directa o per concurs. Però assegura que si s'acredita que es va certificar alguna cosa incorrecta per error, l'empresa consignaria i tornaria les parts corresponents, com ja li ha passat en altres ocasions tant a favor com en contra de l'empresa.

Ortiz no s'ha mostrat conforme en haver de declarar personalment, ja que assegura que és president i administrador de més de 50 empreses de diferents sectors, i que no coneix en detall l'activitat de cadascuna d'elles. Ortiz ha lamentat no donar explicacions més específiques i deriva aquesta responsabilitat en la persona que tenia plens poders en l'empresa constructora en el moment dels fets. Això sí, ha deixat clar que no tracta d'eludir l'acció de la justícia, ja que respon personalment en altres quatre casos penals derivats de la seua gestió.