El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Pablo de Gracia lluitarà perquè les empreses de les comarques puguen operar a la Cambra d'Alcoi

El nou pleno, amb el conseller Climent
Nou president de la Cambra d'Alcoi amb 27 vots a favor i cap en contra

Pablo de Gracia, com estava previst, ha estat nomenat aquest dimarts president de la Cambra de Comerç d'Alcoi. Sàvia nova per a una institució centenària que tracta de sobreviure amb greus problemes estructurals. El més important, el seu caràcter local. Amb el conseller d'Economia, Rafa Climent, de testimoni, s'ha compromés a lluitar per la cohesió de l'empresariat d'Alcoi i perquè la Cambra puga atendre i oferir serveis les firmes de les comarques i no només les de la ciutat.

Unanimitat i majoria per designar Pablo de Gracia -actual president de la Patronal FEDAC- president de la Cambra en substitució d'Enrique Rico, que no ha pogut estar present aquest dimarts per malaltia. A de Gracia l'acompanyarà Jorge Vaquer i Natxo Gómez com a vice-presidents de l'entitat. Per tant, renovació important i nous aires per a aquest ens que passa per mals moments des que el 2010 deixara de ser obligatori que totes les empreses pagaren una quota. 

Amb una plantilla molt reduïda i sense quasi activitat, de Gracia afronta aquesta nova etapa demanant il.lusió i unitat l'empresariat. Al seu discurs presidencial, a banda de demanar la implicació, ha anunciat que es reunirà amb el Consell de Cambres de la Comunitat (agrupa les de València, Alacant, Oriola, Castelló i Alcoi) per demanar que deixen 'certa llibertat les empreses per ser atesos i treballat amb la cambra d'Alcoi sense necessitat de tindre la raó social a la ciutat. I es que, la condició de 'local' de la institució alcoiana fa que les empreses de les comarques hagen de recórrer a la d'Alacant tot i que la d'Alcoi la tinguen a pocs kilòmetres.

La internacionalització, l'exportació i l'obertura el mercat global de les empreses és altra de les prioritats que de Gracia s'ha marcat per al seu mandat. 

Pablo de Gracia ha estat triat per majoria absoluta per 27 vots a favor i cap en contra i després de consensuar una llista única.

Completen el comité executiu les següents persones:

Tresorer: Eugenio Rodríguez

Vocals: Francisco Javier Expósito, Nuria Moltó y Lucía Pascual