El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Pablo Donat: “Tornar a torejar en Bocairent és una il·lusió molt gran"

L'ontinyentí torejarà junt amb José Ruiz Muñoz i Víctor Hernández.
  • Pablo Donat torna a la plaça on va tindre lloc el seu debut, la plaça de bous de Bocairent.
  • P. Donat: "Normalment no toregem molt per ací i estar a prop de la gent del teu poble i de la teua terra és diferent".

El pròxim diumenge 26 de setembre, la plaça de bous de Bocairent acollirà una correguda on participaran l’ontinyentí Pablo Donat, qui torejarà a cavall, i els novellers José Ruiz Muñoz i Víctor Hernández.

Després de set anys, Pablo Donat torna a la plaça on va tindre lloc el seu debut, la plaça de bous de Bocairent. Segons explica l’ontinyentí, “han passat ja set anys, però recorde aquell dia com si fóra ahir. Durant aquests anys he experimentat una evolució molt gran perquè en el moment del meu debut, tot i que pensava que estava aprenent, realment no estava gens preparat. Estava en les mans equivocades. A partir d’ahí vaig començar un procés per a adquirir molta tècnica en l’equitació i fins al dia de hui. Crec que la gent que vinga a veure’m, si va estar el dia del meu debut, notarà del canvi”.

El rejoneador confessa que “tornar a torejar en Bocairent és una il·lusió molt gran, perquè normalment no toregem molt per ací i estar a prop de la gent del teu poble i de la teua terra és diferent”.

Pel que fa a la seua feina, una correguda de bous a cavall consta de tres terços: un primer d’eixida, que és quan el bou més fort està. Ací necessites un cavall molt àgil, que es menege molt ràpid i tinga molts reflexos. Seguidament és el torn de les banderilles, i en aquest cas s’utilitzen cavalls més artistes. Per últim, per a matar, el cavall ha de ser un cavall valent. Ha d’arrimar-se molt al bou perquè et deixe matar bé. Aquest serien els tres terços que conformen la lídia del toreig a cavall”.