El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Pablo Miralles obté la beca de Medicina atorgada per l’Ajuntament d’Alcoi

Miralles: “Com a metge, un es deu als seus pacients i en aquest cas, si aquests són de la seua família, encara mes”

El encara estudiant es troba al sisé curs de Medicina a la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunyai es troba fent el Treball de Final de Grau sobre la malaltia rara que pateix una xiqueta alcoiana, que és familia de Miralles.

L'Ajuntament d'Alcoi ha atorgat a l'estudiant alcoià Pablo Miralles Soler la XXXIII beca de Medicina “Ana i Camilo Gisbert Pascual”, dotada amb 2.250 euros.

Pablo és estudiant de 6é curs de Medicina en la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya i explica que l'especialitat que més l'atrau és Anestesiologia i Reanimació. L’estudiant està també fent moltes pràctiques .

Miralles està fent el seu Treball de Final de Grau (TFG) titulat "Diagnòstic i tractament de la Hiperglicèmia no Cetòtica: revisió exploratòria i probabilitats de futur”. Segons ell mateix detalla, es tracta d'una malaltia extremadament rara la pateix una xiqueta alcoiana, Alma Barroso Martínez, filla de la seua cosina Andrea Martínez i de Noel Barroso. “Com a metge, un es deu als seus pacients i en aquest cas, si aquests són de la seua família, encara mes”, indica.

Va ser per aquest motiu pel qual Pablo va proposar aquest TFG i “encara que no és molt comú que un estudiant present una proposta de temàtica lliure, al final vaig poder convéncer a la universitat i actualment estic treballant amb el doctor Félix Bosch, una persona molt competent i col·laboradora de la fundació Esteve. Podria haver triat un tema mes fàcil, amb mes prestigi, però ja saps és la meua manera d'aportar el meu granet de sorra a la causa, i ajudar a pares d'Ànima”, afig.

La valoració de les sol·licituds presentades s'efectua atenent principalment els resultats acadèmics, puntuant també el no haver gaudit d'aquesta beca en edicions anteriors, el currículum de la persona sol·licitant (cursos, congressos, seminaris, jornades...), el nivell d'estudis a cursar i l'estat socioeconòmic de la unitat familiar.