El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Pablo de Gracia repeteix com a president de la Cambra de Comerç i constitueix el primer comité executiu paritari

  • Pablo de Gracia vol obrir la institució a la societat en general, amb nous acords amb entitats. I assegura que la Cambra serà "lobby de pressió" per a reivindicar millores per a la ciutat.
  • El conseller d'economia Rafa Climent ha assistit a la presa de possessió del president.

El nou comité està format per 4 dones i 4 homes, el primer paritari en tota la història de l'entitat. En este nou mandat, de Gracia vol potenciar la digitalització i la responsabilitat mediambiental en les empreses.

La Cambra de Comerç ha acollit l'acte oficial de constitució del nou Comité Executiu, amb Pablo de Gracia al capdavant com a president de la Cambra.

La de Pablo de Gracia ha sigut l'única candidatura presentada, i ha format el primer comité executiu paritori de la història, amb 4 dones i 4 homes. Amb de Gracia, el Comité el formen Consuelo Vaquer i Natxo Gómez com a vicepresidents; Lucía Pascual com a tresorera; i els vocals Nuria Moltó, Alejandro Cerro i Javier Expósito.

En el seu discurs, el reelegit president de la Cambra ha marcat les línies de treball per al pròxim mandat. Així, aposta per ajudar a les empreses en el procés de digitalització, "mai oblidant que les empreses les fan persones". També, explica, cal sensibilitzar les empreses perquè realitzen accions de protecció mediambiental, fomentant l'economia circular: "intentarem reduir l'impacte negatiu de les nostres activitats per a deixar un món millor".

L'exportació continuarà sent una de les prioritats de la Cambra, i de Gracia assegura que, tot i la crisi de la pandèmia, no ha perdut força: "intensificarem el nostre treball, ajudant als negocis que no ho han fet mai, i potenciant a les empreses que ja exporten". I en el seu discurs també ha fet menció explícita al sector de la restauració i el turisme, "cal explotar amb sostenibilitat el nostre entorn natural i convertir Alcoi en un referent comercial, gastronòmic i turístic de l'interior".

Més enllà de línies concretes de treball, de Gracia ha destacat la necessitat d'obrir la institució a la societat en general, i per això vol potenciar els acords amb altres entitats. I assegura que la Cambra continuarà actuant "com a lobby de pressió reivindicant totes les infraestructures i altres aspectes necessaris per a enfortir la indústria en l'àmbit local i comarcal".

La Cambra de Comerç estava de gom a gom, amb el comité ixent i el nou, familiars i públic en general.

A l'acte de constitució el nou Comité de la Cambra ha assistit el conseller d'economia Rafa Climent, qui ha destacat la importància de la col·laboració entre Cambra i conselleria per a desenvolupar polítiques de cooperació institucional "per a impulsar estratègies com la internacionalització, la formació, la digitalització o la transició energètica".