El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Paco Aura, descansa

Paco Blay ha llegit un emotiu i sincer discurs

"El pare descansa a Alcoi, que és on ell volia estar". La família d'Aura s'ha mostrat feliç pel reconeixement que el seu poble li ha fet en vida. 

Emotiu acomiadament de la família i d'amics i amigues al cementiri d'Alcoi. Els historiadors i amics, Paco Blay i Àngel Beneito, han oficiat un discurs on han agraït Paco Aura la seua contribució inestimable a la Humanitat. Estedard del perdó, home fidel, bo i humil, queda com a exemple etern per a la Societat actual.

Oratge primaveral per acomiadar un personatge únic per a la Història d'Alcoi, i un exemple d'humanitat i desig de Pau per a tot el món. Paco Aura ja descansa de la mà de la seua dona, Lucia, al cementiri d'Alcoi. El 30 de desembre haguera fet 100 anys, i ha destinat es últims a sembrar la Pau entre els joves, als quals ha contat amb pèls i senyals els horrors dels camps de concentració nazi. Aura va estar 4 anys a Mauthausen, i va aconseguir sobreviure gràcies a la seua genètica i condició física, la seua tranquil.litat i paciència.

Al cementiri d'Alcoi, un centenar de persones l'ha acomiadat en una senzilla cerimònia dirigida per l'historiador i amic personal d'Aura, Paco Blay, qui ha parlat en el seu nom i també d'Àngel Beneito. Blay ha repassat lleugerament la seua vida i ha conclòs dient que ha estat un exemple per a tots i totes. Com a amic, com a home, com a empresari, treballador i com a divulgador del Bé.


La família de Paco Aura també ha intervingut sobretot per agrair el poble d'Alcoi el seu suport aquests dies, i també per l'estima que en vida li han tingut, "sobretot posant-li el nom a un dels ponts d'Alcoi, amb la importància que per a la ciutat tenen els ponts". I és que el pont que uneix la Zona Nord amb el Centre porta el seu nom des de 2014.

Historiadors, amics i polítics

A la cerimònia han assistit molts membres del CAEHA, com ara els esmentats Paco Blay, Àngel Beneito, però també Lluís Vidal i altres tants. Amics personals i molts representants d'Esquerra Unida, Guanyar, PSOE, Compromís i Ciudadanos. El govern municipal ha estat representat per Manolo Gomicia, Raül Llopis i Maria Baca.

 El CAEHA prepara per a final d'any un homenatge a Paco Aura, un esdeveniment que ja estava previst amb la intenció de commemorar els 100 anys d'un dels homes més rellevants de la segona meitat del segle XX i l'inici del XXI a Alcoi.