El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Paralitzades de moment les proves d'ADN als gossos d'Alcoi

Un moment de la reunió en l'Observatori dels Animals
Es faran campanyes de conscienciació per a intentar reduir les cagades al carrer

Les proves passen de ser obligatòries a voluntàries durant el pròxim any i mig, i durant aquest temps es faran campanyes de conscienciació. Es comprovarà les cagades que hi ha ara a diferents zones de la ciutat i les que hi ha d'ací any i mig. Si les campanyes funcionen, es repensaran les proves d'ADN. Però si la quantitat d'excrements continua sent la mateixa, el sistema d'ADN s'implantarà definitivament.

El recentment creat Observatori dels Animals ha servit perquè Ajuntament i l'Associació en Defensa dels Animals d'Alcoi (l'anterior plataforma contra l'ADN) hagen arribat a un acord que suposa l'ajornament de la campanya d'anàlisi d'ADN per als animals.

Des del consistori asseguren que açò no suposa una abolició de la nova normativa, que es queda com està; si no que les proves d'ADN passen de ser obligatòries a voluntàries durant els pròxims mesos. Mentrestant, es faran una sèrie de campanyes informatives per a conscienciar sobre la necessitat d'arreplegar els excrements dels animals, "amb les quals l'Associació ha dit que col·laborarà i s'implicarà". Es faran exàmens en diferents zones de la ciutat, "avaluant i quantificant els excrements que hi ha", i d'ací any i mig es tronaran a repetir les proves per a comprovar si les campanyes han tingut efecte. "En cas de seguir havent-hi excrements s'aplicarà l'ordenança", i aleshores les proves d'ADN tornarien a ser obligatòries.

La primera campanya de conscienciació serà una en la que es proposaran una sèrie de "reptes en 21 dies per a canviar hàbits i tindre una bona conducta. La campanya està encaminada a generar converses entre els propietaris de les mascotes".

A banda de campanyes informatives, també s'ha acordat la necessitat d'actualitzar el padró municipal amb la col·laboració de la policia local, "buscant l'objectiu que el 90% dels gossos estiguen censats, amb el corresponent xip i les vacunes al dia, cosa que actualment no passa a la ciutat".

Ara s'informarà per carta a tots els propietaris de gossos a Alcoi sobre les novetats acordades en l'Observatori dels Animals. Des del consistori expliquen que "hi ha 50 persones que ja s'han fet la prova, i aquesta a banda d'aprofitar per a poder sancionar a la gent que no compleix amb la retirada d'excrements, també pot aprofitar per a saber qui són els propietaris de gossos abandonats, ja que s'ha trobat molts gossos abandonats ferits perquè se'ls havia arrencat el xip i amb la prova de l'ADN, sempre podrem saber qui és el causant de l'abandonament".