El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Participa en la jornada 'Plantem cara al Bullying' a Ibi

Participa en la jornada 'Plantem cara al Bullying' a Ibi / Ibi
La cita tindrà lloc el pròxim 1 de març al Museu del Joguet a les 9.30 h

El dia 1 de març tindrà lloc a Ibi, una jornada contra el bullying, anomenada 'Plantem cara al Bullying'  al Museu del Joguet a les 9.30 h amb l'objectiu d'analitzar la problemàtica de l'assetjament escolar a Europa.

Ibi oferirà una jornada el pròxim 1 de març anomenada 'Plantem cara al Bullying', que tindrà lloc al Museu del Joguet a les 9.30 h i que està organitzada des de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament iberut per a donar a conéixer el treball realitzat dins del programa contra l'assetjament escolar iberut: 'From peer to peer, European school to be bullying free”.

L'acte començarà a les 9.00 h amb el registre dels participants i posteriorment, a les 9.30h, hi haurà una presentació a càrrec de l'alcalde, Rafael Serralta i a les 10.15 h començarà la taula redona ‘El bullying, un problema social amb dimensió europea’, en la qual intervindran Rodrigo Hernández, responsable de Save de Children Comunitat València, Francisco Sorolla Fors, membre de l'Associació Valenciana contra l'Assetjament Escolar (AVALCAE), un representant de la Direcció territorial d'Educació i Cristina Martín López, Fiscal de Menors.

El projecte té com a objectiu analitzar la problemàtica de l'assetjament escolar a Europa i definir i millorar metodologies de prevenció i gestió d'aquest fenomen i està inclòs dins del programa europeu Erasmus +.

Per continuar, al voltant de les 12.15h, començarà el diàleg “La Tutoria entre iguals en l'Escola: l'aportació del programa FP2P. From peer to peer, European school to be bullying free”.

La tinent d'alcalde de l'àrea d'Educació, María José Herrero, assenyala que “l'important d'aquest programa és que treballem en un marc de ciutat. Creem una estructura liderada pel Departament d'Educació perquè els centres treballen d'una mateixa forma amb el tema de la convivència de manera que fora dels centres escolars seguisquen els hàbits apresos i els extrapolen a la seua vida diària en el municipi. Com a ajuntament participem en projectes de diferents àmbits que entenem van a servir per a la transmissió i aplicació de coneixements i experiències en el terreny educatiu, en aquest cas concret, la prevenció de l'assetjament escolar. Treballar en l'àmbit europeu ha sigut una experiència laboriosa però molt gratificant”.

I per finalitzar, a les 15.30h hi haurà un concert cafè a càrrec de “Quartet Germans & Drums”. I a les 16.00 h la intervenció, entorn del treball realitzat a Ibi “Els Erasmus+ d'Ibi: La dimensió europea de l'Educació a Ibi” que finalitzarà a les 18.00 h