El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Participació dels alumnes del CIP d'FP Batoi d'Alcoi en el certamen GastroCastalla

Participació dels alumnes del CIP d'FP Batoi d'Alcoi en el certamen GastroCastalla / UMH
L'objectiu ha sigut promoure i fomentar la innovació gastronòmica

Els alumnes de 1r de Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia del CIP d'FP Batoi d'Alcoi participen en el certamen GastroCastalla amb l'objectiu de promoure i fomentar la innovació gastronòmica

Mireia Moscardó, Carlos Moscardó i David Hinschberger, alumnes de 1r de Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia del CIP d'FP Batoi d'Alcoi han participat en el certamen GastroCastalla, organitzat per l'Ajuntament de Castalla.

A més han pogut gaudir d'interessants ponències com: 'Innovación gastronómica : del aula a los fogones (ESIAC)', Stands amb productes innovadors, elaborats per guanyadors de diferents edicions del concurs New Food de la UMH i moltes més activitats.

Aquest concurs ha tingut com a objectiu promoure i fomentar la innovació gastronòmica, usa'n productes tradicionals i destacant els aliments 5 s (sans, segurs, saborosos, sostenibles i socialment acceptats).

Per a triar als guanyadors de cada categoria, el jurat ha valorat aspectes com la creativitat i originalitat del plat, la seua presentació, el procés d'elaboració dels seus ingredients o les tècniques culinàries emprades.

Les millors elaboracions de la categoria Aficionats s'han repartit un total d'1.800 euros, mentre que cadascun dels premiats en la categoria de Professionals ha rebut un segell 'UMH Saludable', expedit per la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH)

Així mateix, s'han concedit diplomes de reconeixement a diversos plats per la seua alta qualitat. 

El concurs GastroCastalla ha comptat amb prop de 200 persones inscrites entre xefs, professionals i aficionats a la cuina que han realitzat al voltant de 130 elaboracions. El certamen, a més, ha rebut inscripcions de 39 localitats de la província d'Alacant i Múrcia, així com de províncies andaluses com Almeria i Jaén. De totes les inscripcions presentades, han arribat a la final més de 100 amb prop de 60 elaboracions.