El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Participació, governança i transparència: els alumnes de Castalla aprenen sobre democràcia

L'alumnat de primer i segon d'ESO de l'IES Enric Valor de Castalla participaran en l'Escola Municipal de Democràcia amb la politòloga Amparo Calabuig.

L'Ajuntament de Castalla posa en marxa la primera Escola de la Democràcia, una sessió amb els joves estudiants de l'IES Enric Valor per aprendre més sobre el sistema en què viuen. Serà este 19 de maig a càrrec de la politòloga Amparo Calabuig, qui farà tallers relacionats amb qüestions de la democràcia, com la ciutadania activa, la participació, els drets humans, la governança o la transparència.

Unes activitats formatives que "contribueixen a fomentar l’esperit i els valors democràtics entre els més joves de la nostra ciutat", diu Maite Gimeno, regidora de Serveis Socials, "es tracta de desenvolupar una ciutadania compromesa amb la democràcia i que siga capaç de participar activament en la presa de decisions i en la construcció de societats més justes i democràtiques".

L'Escola Municipal de Democràcia està subvencionada per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, i dinamitzada per la consultoria social EQUÀLITAT, des d'on expliquen que "la democràcia és una forma d’organització social i política que atribueix la titularitat del poder al conjunt de la ciutadania. Així mateix, la democràcia és un tipus d’organització de l’Estat en el qual les decisions col·lectives són adoptades pel poble mitjançant mecanismes de participació directa o indirecta. Per tant, és vital que els ciutadans/es estiguen conscienciades dels diferents sistemes polítics".