El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Partida d'escala i corda amb pilotaris professionals al trinquet d'Ontinyent

Presentació de la partida a l'Ajuntament d'Ontinyent amb Borrell, Cantó i Javi.
  • Partida d'escala i corda corresponent a la Fi de Curs de la Universitat de València prevista inicialment per a juliol
  • La partida enfrontarà a Marc i Santi davant José Salvador i Javi

L’Ajuntament i la Universitat de València impulsen l’esport autòcton amb una partida prevista inicialment per al mes de juliol però posposada per la situació amb la Covid-19.

El trinquet d’Ontinyent acollirà a les 12:00 hores d’aquest diumenge dia 20 de desembre una partida de pilota valenciana en la modalitat d’escala i corda amb pilotaris professionals, amb entrada gratuïta. Es tracta de la partida de Fi de Curs de la Universitat de València, prevista inicialment per al mes de juliol que es va haver de posposar amb motiu de la situació amb la Covid-19, i que també forma part de l’acord signat per l’Ajuntament d’Ontinyent i la Fundació FUNPIVAL per la Pilota Valenciana per tal de promocionar a la ciutat l’esport autòcton.

Promoció de la pilota

El regidor d’Esports, Óscar Borrell, destacava la ferma aposta del Govern d’Ontinyent per promoure la pilota, “no sols donant suport a la pràctica, sinó amb tot un seguir de millores al trinquet que fan possibles partides d'alt nivell com aquesta, on gaudirem d’una modalitat gens habitual a la nostra zona, però molt espectacular com és l'escala i corda”, manifestava.

El coordinador del Campus d’Ontinyent, José Cantó, també posava de relleu l’atenció que la Universitat de València ve donant a la pilota, tant amb el campionat universitari, com amb la introducció de la pilota com a assignatura en la titulació de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, i agraïa la col·laboració de les entitats implicades.

La partida enfrontarà Marc i Santi amb Jose Salvador i Javi. Aquest últim, que participava junt amb Borrell i Cantó en la presentació als mitjans de comunicació de l’esdeveniment esportiu, tenia especials paraules d’agraïment per a l’Ajuntament i la Universitat de València pel seu suport a la pilota, i animava a la ciutadania d’Ontinyent “a descobrir en viu la modalitat d’escala i corda, tan poc habitual a La Vall d’Albaida, però que de segur agradarà a totes les persones que ens acompanyen”.

L'aforament estarà limitat a 150 persones, que hauran de complir amb les mesures de seguretat establertes. La partida de les 12:00 estarà precedida des de les 10:30 per una partida del Campionat de Federació de les escoles base.