El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'Passos segurs', un projecte d'il·luminació per als vianants d'Ontinyent

El Regidor d'Enllumenat, Paco Penadés ha presentat el Pla de Millora.
  • Des de la regidoria d’Enllumenat s’anima a la ciutadania a què participe d’este Pla de Millora de la il·luminació dels passos de zebra, aportant la informació que considere sobre aquells encreuaments amb necessitat de reforç

Es col·locarà projectors de tipus LED amb una potència de 50W en al voltant de mig centenar de punts de la ciutat.

La deficiència de la il·luminació a quasi cinquanta passos de vianants d’Ontinyent és el motiu pel qual des de la Regidoria d’Enllumenat, que dirigeix Paco Penadés, s’està duent a terme un pla de millora d’enllumenat a estes zones. Es tracta, principalment, d’evitar els problemes de foscor que pateixen molts d’estos “passos de zebra” principalment a causa de l’arbrat o de la ubicació dels fanals.


El regidor d’Enllumenat ha explicat que “una vegada es va exposar el problema, el departament va considerar idoni instal·lar a les columnes ja existents uns projectors tipus LED, amb una potència de 50W i a una altura d’uns cinc metres”. En paraules de Paco Penades, “a cada pas de zebra que tinga problemes per falta d’il·luminació estem instal·lant un o dos projectors, segons la necessitat de la zona perquè hem de tindre en consideració que també la il·luminació va unida a la seguretat dels vianants”.


Paco Penadés comenta que han optat per la instal·lació dels projectors “perquè és el sistema més eficient i econòmic que ens han plantejat, ja que en teníem altres que superaven els costos i feia pràcticament impossible la seua execució”. Així, explica Paco Penadés, “amb els treballs que estem duent a terme parlem d’una intervenció que pot rondar els 100 euros en cada pas de vianants, afegint també que els treballs els realitza el personal del mateix departament d’enllumenat i els mitjans tècnics del consistori”.


El regidor d’enllumenat ha explicat que el pla de millora de la il·luminació dels passos de vianants va a implantar-se a tots els barris de la ciutat d’Ontinyent. Les primeres instal·lacions s’han efectuat ja al Barri de Sant Rafael, concretament a l'Avinguda Vicent Gironés “on trobem un dels passos de zebra que presentava molts problemes d’il·luminació al mateix temps que és molt freqüentat”. Estem parlant, comenta el regidor “del punt de l'IES Pou Clar i Labora, així com el del carrer de El Tirador”.


Finalment des de la regidoria d’Enllumenat s’anima a la ciutadania a què participe d’este Pla de Millora de la il·luminació dels passos de zebra, aportant la informació que considere sobre aquells encreuaments amb necessitat de reforç, per tal que s’estudie la possibilitat d’una solució, podent enviar suggeriments o peticions al correu electrònic regidoria.enllumenat@ontinyent.es