El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Pastoretes en diferit, punts per l'arreplegada de cartes i retransmissió en directe de l'Adoració. Així serà la trilogia del Nadal Alcoià

L'Ajuntament avança els actes previstos, "consensuats en els Reis d'Orient"

Els Reis d'Orient no volen perdre's la particular Adoració que es fa a Alcoi i vindran, però en horari de toc de queda per no afavorir aglomeracions. Això sí, es retransmetrà en directe perquè la puguen seguir tots els alcoians.

L'Ajuntament ha desvetlat com serà la trilogia del Nadal Alcoià en aquesta pandèmia, i tot i que no es podran realitzar massa actes, sí que ha preparat alguna cosa "per què la màgia del Nadal arribe a tot el món". Això sí, tot queda supeditat a l'evolució de la pandèmia, que pot modificar aquests actes.

I què tenim? Doncs les pastoretes, el 3 de gener, serà en diferit. Els grups de danses Carrascal i Sant Jordi han involucrat als col·legis de la ciutat per a preparar un vídeo que es difondrà el mateix 3 de gener per diferents xarxes socials.

Pel que fa a la burreta, estarà en 13 punts concrets de la ciutat per arreplegar les cartes dels xiquets, el dia 4 d'11 del matí a 20 hores de la vesprada. Ací pots descarregar el document per a comprovar quin et queda més a prop. El dia 5, en els mateixos llocs, hi haurà part del seguici reial. La regidora de festes Carol Ortiz demana a la gent que siga responsable, "per favor, guardeu les distàncies de seguretat i evitem les aglomeracions. Cal fer-ho el més ràpid possible". Col·laboren en aquesta iniciativa l'Associació Cultural Samaritas.

I per últim, el dia 5, no hi haurà Cavalcada de Reis, però sí Adoració. "Seria una irresponsabilitat fer l'adoració a una hora que poguera portar aglomeracions", explica Carol Oritz, i per això es farà ja començat el toc de queda, a les 23:15. Es retransmetrà en directe pel Facebook Live de l'Ajuntament, i valoren altres vies de difusió.