El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Patri Blanquer, diputada pel PSOE: "Els socialistes estem contents de continuar sent la primera força de l'esquerra a nivell estatal"

Patri Blanquer, diputada en el nou Congrés pel PSOE/AM
El PSOE perd suports en la província, però manté els resultats en la ciutat d'Alcoi

Els socialistes se senten alleujats després que el temut "sorpasso" que s'anunciava en totes les enquestes no haja tingut lloc. Tot i això, no estan contents, perquè el seu principal contrincant sí que ha sumat vots. Des d'Alcoi repetim amb la diputada Patri Blanquer, que confia en què el Partit Popular no tinga tanta responsabilitat de govern, per tal d'aconseguir fer polítiques per millorar la igualtat de les persones. El secretari alcoià, Toni Francés, assegura que Alcoi té una "ciutadania madura que vota en cada elecció de manera diferent valorant la millor situació". 

Finalment, amb el 100 per cent escrutat, el PSOE no ha perdut suports en la ciutat d'Alcoi, sinó que ha sumat 55 vots respecte a desembre. Pel que fa a la circumscripció provincial sí que ha perdut un diputat, i en lloc de tres seran els dos primers de la llista els que aniran al Congrés. Així les coses, repetim diputada socialista amb Patri Blanquer, número 2 de la llista.

Patricia Blanquer ha explicat Aramultimèdia que "aquestes eleccions s'havien enfocat des del punt de vista que l'únic objectiu era sobrepassar al PSOE i acabar en ell, no hi havia projecte polític per a Espanya. Eixe objectiu no s'ha aconseguit, i els socialistes estem contents de continuar sent la primera força de l'esquerra a nivell estatal". Tot i això, Patricia Blanquer reconeix que "no podem estar contents, perquè ens haguera agradat guanyar les eleccions i ser la primera força, per fer possible el canvi que desitjàvem. Un canvi que haguera sigut possible pel bloqueig i reticència d'alguns que estaven pensant més en el seu interés partidari que en l'interés general. I ara ens trobem que l'únic que s'ha aconseguit és donar oxigen a la dreta". A l'espera ara de vore com són les negociacions en el nou Congrés, Patricia Blanquer es reafirma en què "no anem a recolzar al PP perquè no compartim les polítiques que ha dut endavant en aquests anys. El creixement econòmic que està produint-se no s'ha traduït en major igualtat, sinó al contrari. I no podem trair el vot de la gent que ha confiat en nosaltres".

En el mateix sentit s'ha pronunciat el secretari general dels socialistes alcoians i també alcalde Toni Francés, qui lamenta el que considera bloqueig de Podemos i assegura que "ara és més difícil formar un govern de progrés que fa un mes, que ho teníem més a l'abast". Toni Francés explica que "eixa voluntat de sumar a qualsevol preu i sense que hi haja un projecte sòlid darrere, no han sumat sinó que ha restat. Eixa coalició s'ha deixat 2.200 vots a la nostra ciutat i la ciutadania no ha valorat positivament eixa suma". Francés sí que ha lamentat l'increment de l'abstenció, però assegura que "Alcoi té una ciutadania madura i que vota en cada moment i en cada elecció de forma diferent, valorant en cada situació què és millor".