El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Patricia Blanquer: “S’ha fet justícia amb els cuidadors no professionals de familiars en situació de dependència”

Foto de les xarxes de Patricia Blanquer

La diputada alcoiana, ha volgut posar en calor les mesures del Govern socialista de recuperació del Conveni Especial amb la Seguretat Social de cuidadors no professionals de persones dependents.

Patricia Blanquer, diputada socialista d’Alcoi, número 2 en la llista de la província d’Alacant, darrere del ministre Pedro Duque, vol valorar la mesura que va entrar en vigor l’1 d’abril. Es tracta del Conveni Especial amb la Seguretat Social dels cuidadors no professionals de persones dependents, que pot beneficiar a més de 5.000 persones a la província.

Segons la diputada socialista, el govern de Pedro Sánchez: “ha fet justícia amb els cuidadors no professionals de familiars en situació de dependència”, ja que, aquestes persones “podran cotitzar per aquesta labor gràcies al fet que l’Executiu del PSOE va aprovar a través d’un Real Decreto Ley, el restabliment del Conveni Especial amb la Seguretat Social d’aquests treballadors".

L’opinió de Blanquer davant aquestes mesures és que “es pot fer política mirant directament a les persones, restablint els drets que van ser furtats pel PP i facilitant la vida dels cuidadors que estan 24 hores al costat dels seus familiars”. A més afirma que “amb l’aprovació d’aquest convenies puga eixir d’una situació de precarietat i poder tenir una pensió perquè han estat cotitzant a la Seguretat Social”.

La número dos per Alacant ha recordat que amb el Govern de Zapatero i gràcies a la Llei de Dependència, es van reconéixer a 5.700 cuidadors per a poder cotitzar, però amb el PP es va “desmantellar” aquesta situació. A més, també destaca, que amb 8 mesos de govern socialista, s’han posat de nou mesures que beneficien a la ciutadania.

Patricia Blanquer se sent orgullosa, ja que des del seu partit poden dir que quan governen “garanteixen la igualtat d’oportunitats a tots els espanyols amb polítiques al servei dels ciutadans en tots els àmbits”.