El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Pau Bernabéu, candidat a dirigir el Campus d'Alcoi

Pau Bernabéu
  • Sosté el seu projecte baix tres eixos: Les Persones, el Campus i la Societat, i vol plantejar un pla de futur per a l'Escola que abasta l'horitzó de l'any 2030
  • Planteja una manea de gestionar pausada i participada per planificar a mitjà termini el futur de l'Escola

El professor alcoià Pau Bernabéu s'ha postulat aquest dimarts com a candidat a dirigir el Campus d'Alcoi de la UPV els pròxims 4 anys. Amb un projecte basat en les Persones, el Campus i la Societat, vol aconseguir per a Alcoi una unitat de la Ciutat de la Innovació com la que existeix en el campus de València, un centre autònom de doctorat, o planificar a mitjà termini nous cicles, màster i docència en línia.

Bernabéu i el seu equip li lluitarà la reelecció a Juan Ignacio Torregrosa, actual director del Campus d'Alcoi. El professor de Telemàtica ha reunit un equip compacte i després d'explicar aquest dilluns el seu programa a les persones més pròximes, aquest dimarts ha fet pública la seua candidatura per mitjà d'un comunicat on ja posa sobre la taula propostes molt concretes.

Pau Bernabéu sosté el seu projecte baix tres eixos: Les Persones, el Campus i la Societat, i vol plantejar un pla de futur per a l'Escola que abasta l'horitzó de l'any 2030. No té pressa i, de moment, no ha parlat de noves titulacions. Sï que assegura que qualsevol projecte haurà de ser estudiat i consensuat dins del Campus i també en l'entorn social i econòmic de la comarca.

Proposta cridanera

A banda de crear un centre de doctorat perquè els alumnes puguen arredonir el cicle formatiu complet, Pau Bernabéu pretén dur a Alcoi una unitat de la Ciutat de la Innovació. En el campus de Vera és on es troba aquest destacat departament que s'emmarca en una sèrie de curiosos habitacles quadrats i de colors. Alcoi podria acollir un d'aquests centres d'Innovació.

Bernabéu parla d'aplicar una Planificació participada, amb la proposta de nous graus, màster i altres formats formatius de caràcter en línia que seran revelats en pròxims dies.

PAS, alumnat i professorat

El candidat considera vital treballar en la millora de les condicions laborals i en l'ampliació de la formació del PAS, la consolidació del professorat actual i la planificació del perfil de professors que el campus va necessitar en el futur.

Altres projectes que desitja posar en marxa aquesta candidatura és la creació d'una secció denominada Campus digital que oferirà formació online perquè l'alumnat una vegada diplome puga continuar formant-se.

Es treballarà en el foment de sinergies entre Campus i el seu entorn, especialment amb els agents socials i econòmics creant el Consell consultiu. També la Comissió d'investigació i una unitat especialitzada en la Comunicació perquè “tot allò que sorgeix al Campus siga conegut en l'exterior”, ha dit Bernabéu en la nota de premsa.

Qui és el candidat?

Pau Bernabéu Soler és alcoià i  Professor del Departament de Comunicacions de la UPV des de 1993, i ha impartit docència en diferents àrees relacionades amb la Teoria del Senyal i Comunicacions.


És Doctor Enginyer de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de València i durant diversos anys ha treballat en el desenvolupament de sistemes de control d'incendis en grans àrees, analitzant el comportament de focs captats per sensors infrarojos.