El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Pau Bernabéu: "Volem un Campus per a 4.000 alumnes i amb aules amb tecnologia 5G"

Pau Bernabéu
  • Volen dur a Alcoi nous graus relacionats amb l'Economia, enginyeries d'energies sostenibles, en Biotèctils o fabricació digital, entre d'altres.
  • Són graus de gran interés econòmic i social per a aquestes comarques.

Comencen a arribar-nos propostes de la que promet ser una apassionant carrera per dirigir el Campus d'Alcoi de la UPV. L'equip de Bernabéu té clars alguns reptes molt concrets, quantificats i basats en la Tecnologia actual. Per exemple, aspira a un campus amb 4.000 alumnes, similar al de Terrassa, i a gaudir d'unes aules amb tecnologia 5G.

Pel que fa a les titulacions per les que lluitarà Bernabéu i el seu equip si arriba a la direcció estan relacionats amb la Bioinformática, Enginyeria de Dades en Empresa i Economia Circular; Enginyeria en Mobilitat Autònoma, Enginyeria d'Energies Sostenibles, Matemàtiques aplicades a l'Enginyeria i Computació Industrial; Arts i Tecnologia; Enginyeria en Disseny i Fabricació Digital, i Enginyeria en Biomaterials i Biotèxtils.

Pau Bernabéu té un pla per al Campus. Un pla ambiciós amb 4.000 alumnes, una xifra que consideren òptima per a un desenvolupament sostenible per a la ciutat. Amb un model docent que ha de ser compacte, flexible i àgil, capaç de detectar les necessitats de l'entorn, proposar solucions integradores amb la màxima eficiència a l'oferta formativa actual i futura.

Si créix el Campus, creix la RPT

El creixement i desenvolupament que suposarà la incorporació d'aquestes noves titulacions requereix de la creació d'una nova estructura administrativa que ho vertebre i ho sostinga. Per tant, serà necessari el creixement de l'actual estructura de personal d'administració i serveis i per tant l'actualització de la relació de llocs de treball (RPT).

Segons el comunicat de la candidatura, "la idea passa per aprofitar les sinergies entre els Graus, Masters i programes de Doctorat per a proposar un sistema integral de titulacions que les actualitze al nou paradigma que imposa la Indústria 4.0, incorporant la transformació digital com un repte i una oportunitat perquè els nostres egressats dominen les tecnologies que demanden les nostres empreses: IoT, Big Data, Robòtica i Intel.ligència artificial".

Tecnologia 5G

Bernabéu planteja una evolució en l'enfocament de l'ensenyament que puga incorporar noves metodologies docents com les basades en la Hiper-aula-laboratori 5G d'aprenentatge estés.

També vol establir acords amb universitats internacionals i aconseguir dobles i triples titulacions mitjançant hibridació (matching) dels títols actuals juntament amb la col·laboració amb titulacions afins i relacionades d'Universitats Europees.