El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Pau Durà s'estrena com a director amb el llargmetratge 'Formentera Lady'

L'alcoià reflexiona al voltant de la Llibertat, la responsabilitat i la paternitat

L'alcoià Pau Durà (1972), s'ha fet avant i ha debutat com a director de cinema. El popular actor de '7 vidas', 'Merlí', 'Salvador Puig Antich), -entre d'altres- fa la transició amb un llarg molt meditat i que compta amb un actor de primeríssima línia: José Sacristán. La pel.lícula 'Formentera Lady', ha tingut gran acceptació entre la crítica.

Pau Durà començà la seua carrera amateur a Alcoi, on vas estudiar en l'Institut Pare Vitòria amb els de la generació del 72. Vocacional i decidit, va continuar la seua formació com a actor a Barcelona, on ha passat mitja vida professional per finalment recalar en Madrid. És molt conegut per la seua participació en sèries de renom en TV3 i també en televisions nacionals. '7 vidas' o 'Merlí' són -potser- els seus treballs més rellevants per la seua transcendència en audiències i popularitat.

Però Pau és una professional de carrera i en continu procés de formació. Per això, mai ha volgut encasellar-se en les telesèries ni els papers secundaris o en la producció exclusivament en català.

A la seua maduresa personal i professional, ha traspassat la frontera a la direcció de llargmetratges, i ho ha fet a gran altura. Acaba d'estrenar 'Formentera Lady', un film que tracta sobre la maduresa, la relació amb els descendents i els problemes que sorgeixen de sobte i quan la vida ja està definida i encarrilada.

Pau tingué la idea després d'un viatge a Formentera quan la seua dona estava embarassada de bessonada. En aquell moment reflexionà sobre la paternitat i la responsabilitat. Potser per això, la peli versa sobre la situació amb la qual es troba Samuel (José Sacristán) quan rep la notícia que ha de cuidar del seu nét perquè la seua filla ha de viatjar a l'estranger a treballar. Samuel ha de ser avi quan no ha estat ni pare, i damunt en un escenari tancat i acomodat com ara Formentera.

La peli ha tingut molt bona acceptació en la crítica per la seua realització, fotografia, el treball dels actors i especialment la posada en escena del guió.