El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Rafael Terol Gisbert, Veí del carrer Sant Nicolau

Rafael Terol Gisbert

Peatonalització: si o si

Els detractors de l’Ordenança diuen : Així, no. Doncs, com?. O :La peatonalització serà la mort del carrer Sant Nicolau. Però, aquest carrer ja és mo…

Els detractors de l’Ordenança diuen : Així, no. Doncs, com?. O :La peatonalització serà la mort del carrer Sant Nicolau. Però, aquest carrer ja és mort des que la gent tan sols ocupa els habitatges en festes de Sant Jordi i Reis.

Peatonalitzar comporta traure espais als vehicles en benefici dels vianants. No hi calen estudis de freqüència circulatòria, ni altres  al.legacions. Transiten  moltíssims  artefactes   a motor pel carrer Sant Nicolau, que simplement passen, no venen al centre. I pregunte jo : Es precís anar-hi en cotxe constantment. Tinc 77 anys; sempre he viscut a aquest carrer – on de petits  jugàvem— y no hi havia  contaminació. Ara  vaig  a peu a qualsevol  indret de la ciutat per llunyà que hi siga.

El  carrer  Sant Nicolau  s’ha convertit  en una  perillosa  carretera  (poc respecte pels vianants i excés de velocitat),  productora de soroll i  contaminació. A  hores d’ara, qui  vol circular en cotxe  particular disposa de vies alternatives i nous  ponts, sense  necessitat  de  travessar el centre de la ciutat.

Seguretat, aire net,  recobrar  llocs de convivència i esplai front a la simple comoditat d’alguns.  Això  representa  l’esperit  de  l’Ordenança,  que, confiem,  s’execute  sense  més dilacions, tenint en compte que han passat ja set anys des de  l’aprovació del Pla de Mobilitat Urbana  d’Alcoi.